Smidig fotoredigering på iPad

Smidig fotoredigering på iPad

UKENS APPER: Sveip opp og ned for å få bedre bilder. Her er våre favoritt-apper i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for Apple-produktene dine.

Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke prøver vi å finne de beste applikasjonene - for både iPhone, iPad og Mac.

Her er våre favoritter i uka som har gått.

PS: Applikasjonene er ikke nødvendigvis splitter nye. Har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legge igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post.

Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

Find My iPhone

For: iPhone, iPad og iPod touch

Find My iPhone lar deg lokalisere din iPhone eller iPad. Dersom du opplever å miste eller bli frastjålet mobilen trenger du da bare å installere Find My iPhone på en annen enhet med iOS 4.2 eller nyere og logge deg inn med din Apple-ID (den du bruker i iTunes). Da vil du få opp hvor mobilen din befinner seg på et kart. Du kan få den til å vise en melding, eller avspille en lyd på fullt volum (selv om den står i stillemodus).

Om du ikke tror du kan få tilbake enheten, kan du velge å fjernslette alle data på den. Appen og tjenesten har nå blitt gratis for alle som eier en iPhone 4, en iPad eller fjerdegenerasjons iPod touch.

Last ned Find My iPhone her .

LES OGSÅ:

Ordspill mot venner med Wordfeud

Snapseed for iPad

For: iPad

iPad er et nyttig verktøy for fotoentusiaster som vil gjøre kjappe redigeringsjobber på farten, og utvalget fotoredigeringsapper - både gratis og betal - blir stadig større.

En spennende nykommer på App Store er Snapseed for iPad fra Nik Software. I tillegg til grunnleggende redigeringsverktøy, er det også mulig å legge på en håndfull stilige effekter. For eksempel finnes det en Auto Correct-funksjon som automatisk analyserer bildet ditt og justerer farge og eksponering. Bildene kan dessuten straks bli litt stiligere med effekter som Vintage Films, Grunge eller Organic Frames.

All redigering skjer ved at du sveiper eller kniper på iPad-skjermen (såkalte multitouch-styring). Første gang du bruker de ulike verktøyene, vil du få opp instruksjoner på skjermen som viser deg hvordan du går frem - les de nøye.

Snapseed er ikke like fullspekket av funksjonalitet som Photoshop, men er likevel ypperlig til rask og enkel (og stilig) redigering av bilder. Fotofilter-junkiene vil selvsagt elske de. Snapseed gjør det også enkelt å dele bildene via Flickr, Facebook og e-post, og det kan også skrives ut direkte med Apples AirPrint-funksjon. Snapseed koster 29 kroner og krever en iPad med iOS 4.2 eller senere.

Last ned Snapseed for iPad her.

LES OGSÅ:

iPad-deksel blir puggehjelp

Les om:

Mobilitet