Sms-innsamling skal hjelpe Pakistan

Sms-innsamling skal hjelpe Pakistan

Telenor gir sms-løsning til hjelpeorganisasjoner. Røde Kors først ut.

I dag lanserer Telenor Norge muligheten for innsamling via sms. Røde Kors er første organisasjon som tar i bruk det nye innsamlingsverktøyet, i arbeidet med å hjelpe flomofrene i Pakistan.

- Både frivillige organisasjoner og myndighetene har etterlyst en mulighet til å samle inn penger via sms i tillegg til givertelefontjenesten, som allerede er etablert i markedet. Vi har jobbet med mulighetene for å sette opp en trygg og effektiv løsning og er stolte over å kunne lansere denne tjenesten i dag, med Røde Kors som første organisasjon ut, sier Ragnar Kårhus, administrerende direktør i Telenor Norge, i en pressemelding.

- Situasjonen i Pakistan er svært dramatisk. Forhåpentlig vil innsamling via sms være til nytte i nødhjelpsarbeidet som pågår. Behovet for hjelp er stort, sier Kårhus.

- Bra, men sent

Også andre hjelpeorganisasjoner enn Røde Kors er interessert i Telenors nye løsning.

- Vi kommer absolutt til å ta det i bruk. Vi er glade for muligheten. Jeg tror dette kan være en måte å nå frem til unge personer, men også for eldre vil det være enklere å gi til gode formål, sier Synne Rønning i SOS Barnebyer.

Hun påpeker at det på tide at denne muligheten også kommer i Norge.

- Jeg vet at dette har vært en diskusjon som har vart lenge. Det er flere hjelpeorganisasjoner som har jobbet med dette, sier hun.

- Er ikke det litt merkelig at vi i mobillandet Norge i flere år kan bruke penger på å stemme på Grand Prix, men først nå kan donere penger til gode formål?

- Det kan du si. Det har vært mulig i andre land, vet jeg. Men først og femst er det bra at vi kan benytte oss av det nå, sier Rønning.

Rønning mener sms-innsamling vil egen seg best i nødsituasjoner.

- Sms er en kanal hvor man kan agere raskt, og gi der og da når man ønsker det. I kriser som i Pakistan nå vil det fungere best, tror jeg.

- På tide

Også Marianne Hagelund, markedssjef i Norsk folkehjelp, er fornøyd at muligheten er på plass.

- Jeg tror det blir enklere å gi for folk, så lenge det er trygt. Mobilen har blitt en måte å betale på, sier Hagelund.

Norsk folkehjelp har ikke bestmemt seg for når de skal ta sms-løsningen i bruk. Men løsningen har vært ettertraktet, ifølge Hagelund.

- Det er på tide ja, det burde ha vært mulig tidiglere.

Tror du at dette vil nå frem til nye grupper, og øke inntektene?

- Det gjenstår å se. I første omgang er det en ekstra kanal. Det vil åpne opp for nye givere, men om den samlede summen blir større er for tidlig å si, sier hun.

Mobil hjelp

Konsernsjef i Telenor, Jon Frederik Baksaas, hadde onsdag morgen et møte med miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og generalsekretær i Røde Kors Børge Brende, hvor innsamling via sms ble presentert.

- Over 20 millioner mennesker er rammet av flommen i Pakistan. Mer enn åtte millioner mennesker trenger nødhjelp daglig, forteller Brende i en pressemelding

Nå sender Røde Kors åtte hjelpearbeidere og en mobil helseklinikk til flomkatastrofeområdet. Klinikken har kapasitet til å hjelpe 20.000 pasienter.

- Vi er avhengig av all støtte vi kan få til helseklinikken, og vi er stolte av å kunne være første organisasjon som tar i bruk innsamling på sms, sier Brende.

Han retter også en stor takk til Telenor som har laget løsningen, og som i tillegg oppfordrer alle sine ansatte med betalt mobilabonnement om å sende en sms for selskapets regning.

1990

Hvordan fungerer det? Ved å sende en kodet melding til 1990 kan man donere penger til en veldedig organisasjon via sms. Tjenesten er tilgjengelig for kunder av Telenor, djuice og Talkmore, men ikke for kunder med kontantkort.

Veldedige organisasjoner som ønsker å benytte seg av innsamling via sms, må være godkjent av ligningsmyndighetene som gavemottaker, jf Skattelovens § 6-50. Telenor har et søknadsskjema på nettstedet sitt.

Les om:

Mobilitet