Sms-knockout på Facebook

Sms-knockout på Facebook

Kun åtte prosent har planer om å bruke Facebook og sosiale medier på julekvelden. Sms derimot er populært.

En ny Netcom-undersøkelse viser at sms overgår Facebook i populæritet på julekvelden.

Sender melding til familien

Sms og Mms er mest populært når vi skal kontakte kjente og kjære på julaften. Hele 79 prosent sier de skal sende meldinger i løpet av kvelden, mens kun åtte prosent skal bruke Facebook og sosiale medier.

- SMS slår rett og slett knockout på Facebook. Dette er overraskende ettersom sosiale medier har tatt over for noe av SMS-trafikken generelt og julaften spesielt de siste årene. Det blir spennende å se fasiten første juledag, om jule-smsen klarer å snu trenden vi har sett de siste årene, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom.

Facebook mer populært i 2009

I 2009 svarte 28 prosent i en tilsvarende undersøkelse at de skulle bruke på Facebook på julaften, så årets resultat kom noe overraskende på Vederhus. Han er spent på hvordan resultatene vil endre seg i årene som kommer, og om det fortsatt vil være slik at de yngste bruker mest sosiale medier på julaften.

- Facebook brukes mest av de yngste på julaften, og hver femte sier de skal bruke sosiale medier. Derimot skal de ringe langt færre enn sine foreldre og besteforeldre. Mobilvanene endrer seg med alderen, og det blir interessant å følge denne utviklingen fremover, sier Vederhus, i en pressemelding.

Les om:

Mobilitet