Snart blir Skype mindre masete

Snart blir Skype mindre masete

Bruker du Skype på flere enheter, hører du pling om nye meldinger på alle bauger og kanter.

Om du er litt som oss, har du kanskje Skype installert på et par pc-er, et nettbrett eller to og kanskje også et par mobiler. Det er jo tross alt kjekt å kunne være tilgjengelig nesten uansett hvor man er.

Det er for så vidt problemfritt å bruke Skype på en hel haug med enheter, rent bortsett fra at det kan bli litt plagsomt i lengden. Sitter vi og taster med noen i Skype på pc-en og får inn en ny melding, hører vi det plinger fra pc-en, fra telefonene i lomma og fra nettbrettet i pc-veska. Det kan rett og slett bli litt i meste laget.

Nå ser det ut til at Skype endelig vil gjøre noe med programmets noe plagsomme atferd. Ifølge en melding fra Microsoft-eide Skype jobber de nemlig med en oppdatering som skal sikre at du bare blir mast på via den enheten du bruker Skype på der og da.

Den nye funksjonen kalles Active Endpoint, og som navnet antyder vil det kun være den aktive Skype-klienten din som får varsel om at en eller flere nye meldinger nettopp har dukket opp. Om du ikke er aktiv på noen av enhetene, vil plinget som varsler om ny aktivitet på Skype høres og ses på alle enheten du har Skype installert på.

At varselet kun dukker opp ett sted, betyr heldigvis ikke at man har droppet synking av meldinger du får. Dermed vil du fortsatt kunne starte en tekstsamtale på pc-en, og fortsette den på telefonen eller nettbrettet. Om du for eksempel må løpe en tur på do eller i et møte, og ikke vil avslutte samtalen helt ennå.

Mobilitet