Snart kan du få Flash på Iphone

Snart kan du få Flash på Iphone

Adobe går nye veier for å gi brukere av Ipad og Iphone tilgang til Flash-innhold.

Apple har kanskje ikke godkjent det, men det synes som om iOS-brukere snart vil kunne få tilgang til Flash-innhold, i hvert fall delvis.

Adobe lanserte nemlig i forrige uke en oppdatering til Flash Media Server som nå har støtte for å streame video til Apples iOS-enheter, skriver PC för Alla.

Krigen om Flash

Apple og Adobe har vært i tottene på hverandre fordi Apple ikke har villet tilby støtte for Flash i selskapets mobiloperativsystem iOS. Ifølge Apple er Flash full av feil og krever for mye batterikraft for å kunne brukes å iOS-enheter som iPhone og iPad.

Apple har i stedet oppfordret utviklere til å lage apper med åpne standarder som CSS, JavaScript og HTML5.

Bruker Apple-protokoll

Nå virker det imidlertid som Adobe tatt kritikken til seg, og tilbyr altså støtte for iOS i selskapets seneste versjon av Flash Media Server 4.5. Den nye versjonen gjør det mulig å streame video til iOS-enheter med hjelp av Apples protokoll HLS (HTTP Live Streaming), som støttes av iOS og QuickTime.

Den nye støtten gjelder imidlertid bare for video, ifølge IDGs nyhetstjeneste. Det vil fortsatt ikke være mulig å streame annonser, animasjoner eller spill som utvikles med Flash.

Mobilitet