Sniktitt på Huaweis nye smarttelefon

Sniktitt på Huaweis nye smarttelefon

Nero U9000 er selskapets første smarttelefon for bedriftskunder.

- Kjøperne er ute etter god hardware til en skarp pris, mener Tor Slørdal, salgssjef i Huawei Norge.

Kinesiske Huawei er nærmest ukjent i Norge, men er valgt til leverandør av den kommende tredje generasjons mobiltelefonstandarden LTE, Long Time Evolution, både hos Telenor og Netcom.

Kun Android 2.2

Siden nyttår har Huawei solgt Titan U8800 som har fått god kritikk i tester. U9000 skal skape fristelser med sitt brukermiljø basert på Android 2.2 til en pris på 2.800 kroner. Oppgradering til Android 2.3 kommer først senere, anslått til september. En rekke av de dyrere konkurrentene har Android 2.3 allerede.

Med en prosessor fra Qualcomm med en hastighet på 1 GHz har smarttelefonen tilstrekkelig ytelse, men vil være en snile i forhold til toppmodellen til Samsung med en prosessor med to kjerner basert på Arm Cortex A-9.

512 MB minne, 2 GB med leseminne og et 4GB mikro SD-kort forklarer noe av hvorfor prisen er lav. Konkurrerende telefoner har vanligvis mye mer minne, eksempelvis Iphone som minimum har 8GB.

Kommunikasjon

Kommunikasjon skjer ved hjelp av trådløst bredbånd 802.11 b/g/n og HSPA+ (High Speed Packet Access) med øvre grenser på 5,76 Mbit per sekund fra telefonen og 14,4 Mbit per sekund til telefonen.

Lyd benytter MP3 (Motion Pictures komprimerte lydformat til videostandarden MPEG-2) og AAC+ (Advanced Audio Coding) lydformatet til MPEG-4.

Videosnutter tas opp i HD (High Definition) 720p på (1280 x 720 punkter) med 30 bilder per sekund ved hjelp av et kamera med 5 millioner punkter, autofokus og blits. En HDMI kabel følger derfor med på grunn av den lille HDMI-kontakten i telefonen. Huawei forutsetter ikke at brukere har HDMI-kabler med forskjellige kontakter.

Låst til Telenor

Målgruppen er entusiaster, forretningsfolk og brukere som ikke vil ha Iphone, som koster rundt fire tusen kroner for forrige modell 3GS og minst fem tusen for den nåværende modellen Iphone 4.

Med sitt firkantete design og en skjerm på 4,1 tommer ligner Nero U9000 på et forminsket nettbrett. Applikasjoner fordeles over fem skjermer. Microsofts epost vises i en standard applikasjon. Kart med basert på GPS, Gmail og Youtube er standard funksjoner.

Mye vil avhenge av brukerbetjeningen. Mens Samsung har gjort få endringer til Android, har HTC klare fortrinn med sine forbedringer.

Huawei hevder at Nero U9000 er ekstra lett med en vekt på 134 gram, men på vekten veide telefonen 159 gram. En Iphone 3 veier til sammenligning 139 gram.

Salget starter første juni, og U9000 er foreløpig låst til Telenors nettverk.

Les om:

Mobilitet