Sony Ericsson med Windows Mobile

Sony Ericsson med Windows Mobile

Sony Ericsson lanserer sin første mobiltelefon med Microsofts operativsystem Windows Mobile. - Vinn-vinn, mener IDC.

Under Mobile World Congress 2008 i Barcelona annonserte Microsoft at Sony Ericsson lanserer en ny mobiltelefon med Windows Mobile. Xperia X1 er den første telefonen i den nye Xperia-serien fra Sony Ericsson, og skal være en mobiltelefon både for jobb og fritid som kombinerer mobil webkommunikasjon med multimedieunderholdning, heter det i en pressemelding.

- Forbrukerne bør få tilbud om telefoner som har alt de trenger i løpet av en dag og som gir dem tilgang til informasjon og underholdning uansett hvor de befinner seg, sier Pieter Knook, direktør for Microsofts Mobile Communications Business.

Sony Ericsson X1 kommer på markedet i andre halvdel av 2008.

800 x 480

Telefonen har en tre tommers trykkfølsom skjerm i bredformat med oppløsning på hele 800 x 480 piksler. Skjermen er trykkfølsom og kan styres med penn eller fingre. I tillegg har telefonen et qwerty-tastatur som kan trekkes ut fra undersiden.

Telefonen er godt rustet for bilder, film og musikk og har blant annet et 3,2 megapiksel kamera med autofokus samt støtte for MicroSD-kort. I tillegg har den også gps.

- Gjennom å samarbeide med Microsoft om X1 har vi kunnet kombinere vår ledende rolle innenfor attraktive forbrukerprodukter med Windows Mobiles produktivitetsløsninger, sier Sony Ericsson-direktør Rikko Sakaguchi.

LES OGSÅ: Mobiltelefoner med fire prosessorer

Av de fem største produsentene av mobiltelefoner er det dermed bare markedslederen Nokia som ikke har operativsystemet fra Microsoft på noen av sine telefoner. Nokia stoler fortsatt fullt og helt på Symbian, hvor de også er dominerende eier.

- Avtalen mellom Microsoft og Sony Ericsson er utvilsomt vinn-vinn for begge selskapene, sier Lars Vestergaard, forskningssjef for European Wireless and Mobile Communications hos IDC.

Sony Ericsson er verdens fjerde største mobilprodusent, og solgte mer enn 100 millioner telefoner i 2007. I regnskapsåret 2007 solgte Microsoft 11 millioner Windows Mobile-lisenser og forventer å selge mer enn 20 millioner i fiskalåret 2008.

- Kombinasjonen av kraften og brukervennligheten til Windows Mobile-plattformen og de avanserte forbrukerfunksjonene Sony Ericsson er kjent for, kan plassere produktet i en svært attraktiv posisjon.

Her finner du mer informasjon om Xperia X1

Les om:

Mobilitet