Sony Ericsson tomme for telefoner

Sony Ericsson tomme for telefoner

Sony Ericsson har store leveringsproblemer med sin nye prestisjemobil.

Lanseringen av Sony Ericssons første Windows-mobil, Xperia X1, er selskapets viktigste satsing på lang tid. Sony Ericsson taper markedsandeler, men har store forhåpninger til den nye mobiltelefonen som også har ligget på salgstoppen i land hvor den først ble lansert.

LES OGSÅ: Bedriftsmobil med norskproblemer

Ifølge Computer sweden ble det imidlertid trøbbel allerede første lanseringsdag. Flere forhandlere kunne rapportere at de hadde fått inn Xperia X1, men ikke på langt nær så mange som de hadde bestilt. Men Sony Ericsson verken bekreftet eller avkreftet leveranseproblemene.

Situasjonen er nå at butikkene er helt tomme for Windows-mobilen i hele Sverige. Av de rundt 60 svenske forhandlerne er det kun en som har X1 igjen på lager.

LES OGSÅ: Sony og Ericsson skilles?

- Vi beklager forsinkelsene. Vi har igangsatt flere tiltak for å øke produksjonen og møte etterspørselen, sier presseansvarlig Gustav Brusewitz i Sony Ericsson Norden til Computersweden.

Brusewitz sier videre at årsaken til problemet er materialmangel som har redusert antall produserte enheter. Representanten for Sony Ericsson forteller at de satt av store ekstraressurser i Xperia-prosjektet for å rette opp problemet.

LES OGSÅ: Lad mobilen med trådløs strøm

Les om:

Mobilitet