Sony Ericsson i trøbbel

Sony Ericsson i trøbbel

Mobiltelefonene Aino og Satio skulle reise kjerringa Sony Ericsson. Nå har de blittt trukket fra hyllene.

Knapt en uke har gått siden Carphone Warehouse og Phones 4U, to av Storbritannia og Europas største forhandlere av mobiltelefoner fjernet Sony Ericssons flaggskiptelefon Satio fra hyllene, grunnet tilbakevendende kvalitetsproblemer. Nå bekrefter britiske Sony Ericsson at også Aino, den andre av selskapets tre toppmodeller denne høsten, har problemer. Feil i programvaren har gjort at skjermen på et antall solgte eksemplarer har sluttet å fungere som den egentlig skal, ifølge it24.se.

Stopper ikke salget

Ifølge Sony Ericssons talsperson, Mattias Holm, er det imidlertid ikke aktuelt å stoppe salget av Aino-telefonen. Som med problemene med Satio, er det bare telefoner som har blitt solgt i Storbritannia som er påvirket av problemet. Dette ifølge den engelske avisa The Times.

Dette er rammende for Sony Ericsson, som har satset mye på at de nye telefonene skal få salgstallene til å peke oppover. Å lykkes de neste ukene, i julesalget, er fullstendig maktpåliggende for at dette skal gå.

Halvert markedsandel

- Disse problemene kunne ikke kommet på et verre tidspunkt. Markedet er på vei inn i årets viktigste uker. Om de skal klare å ordne opp i dette her, er et spørsmål om dager, ikke uker, sier Geoff Blarber på analysebyrået CCS Insight til The Times.

Ifølge en rapport fra analysebyrået Gartner i forrige uke, har Sony Ericssons markedsandel blitt nærmest halvert det siste året. Selskapet sto for 8,1 prosent av det globale mobilsalget i fjorårets tredje kvartal. I år var det tilsvarende tallet 4,3 prosent.

Les om:

Mobilitet