Sony kommer med Xperia Z4

IKKE UTE: Ny toppmodell i Xperia-serien er lansert i Japan. Uklart når Z4 kommer til Norge. Foto: Sony

Sony kommer med Xperia Z4

Ryktene om at Sony kom til å trekke seg ut av smarttelefonmarkedet fikk et skudd for baugen mandag. I Japan starter salget av Z4 til sommeren.
 

I Japan har Sony lansert ny toppmodell i Z-serien av smartmobiler. Selv om den i første omgang er rettet inn mot hjemmemarkedet, har den støtte for engelsk, mandarin og enkelte europeiske språk. Derfor regner PC World US med at den vil rulles ut i resten av verden etter hvert.

Normalskjerm og spennende kamera

Nye Z4 har en skjerm innenfor normalen på 5,2 tommer med 1920x1080 punkters oppløsning. Den kjører Android 5 på en Snapdragon 810-prosessor med 8 kjerner.

Kamerafunksjon er viktig i alle toppmodeller, og forventningene er store til om kameraprodusenten Sony klarer å konkurrere med kameraprodusenten Samsung og kameraene i deres Note 4 og S6-smarttelefoner.

På papiret er det lovende: hovedkamera har 20,7 megapiksel oppløsning mens frontkamera har 5,1 megapiksler. Selv om megapiksler ikke er eneindikator, har Sony brukt Zeiss-optikk og egenutviklet kameraprogramvare for å heve fotonivået i sine smartmobiler til å være blant de beste.

Den er blitt 0,4 millimeter tynnere enn Z3, og er 6,9 millimeter tjukk. Vekten er 144 gram, 8 gram lettere enn forgjengeren.

Sony har fått plass til et 2930 milliamperetimers batteri, og hevder opp til 17 timer taletid per lading. Siden den også er sprutsikker, burde Z4 slå an i Bergensområdet.

Fargerik og romstor

Innebygd har den 32 gigabyte lagringsplass og 3 gigabyte internminne. Mer plass er mulig med microSD-minnekort, og Z4 støtter opp til 128 gigabyte kapasitet.

Smartmobilen vil komme i svart, kopper og sjøgrønt. Informasjon om priser og tilgjengelighet utenfor Japan er ikke kommunisert fra Sony.

Mobilitet