Spår Android til himmels

Spår Android til himmels

Salgskurven for smarttelefoner peker rett opp. Det er gode nyheter også for Googles Android.

Smarttelefoner kan vise til en rivende utvikling i året vi nettopp har lagt bak oss, både teknologisk og salgsmessig. Og prognosene for det nye året peker i retning av at produsentene har mye å se frem til.

270 millioner enheter

2010 resulterte etter hva IDC erfarer i salget av hele 269,6 millioner smarttelefoner. Det er en formidabel økning fra foregående år, da salget stoppet på 173,5 millioner enheter av denne typen. Og prognosene for 2011 er rett så hyggelige, skal vi tro IDCs prognoser ifølge Cnn.com.

500 millioner i 2011?

I inneværende år når vi opp mot en halv milliard smarttelefoner, spår byrået. IDC tror også at smarttelefoner vil utfordre tradisjonelle datamaskiner som den viktigste teknologien folk benytter til å skaffe seg internettilgang på.

Billigere og bedre

Det er spesielt to forklaringsfaktorer som peker seg ut som driverne bak denne utviklingen. Den første er den trådløse infrastrukturen, som blir bedre dag for dag. Både hastigheter og dekning blir stadig bedre. Dessuten vil også prisene på maskinvaren synke. Dette vil eliminere behovet for subsidier, skjerpe konkurransen samt motivere teleaktørene til å videreutvikle og forbedre infrastrukturen, spår nettavisen.

Android og Apple

HTC, som produserer et stort antall Android-baserte enheter, har ambisjoner om en tredobling av produksjonen av Android-enheter i inneværende år, ifølge den amerikanske nettavisen.

Vel så interessant blir det å se hvilke tiltak Apple planlegger fremover i kampen om kundene.

Les om:

Mobilitet