Spår stor suksess for Android

Spår stor suksess for Android

Android har en lysende fremtid, men kan forvirre brukerne, tror IDC.

Google operativsystem for smarte mobiler, Android, har en lysende fremtid i vente. For noen uker siden viste en amerikansk undersøkelse at interessen for Android øker sterkt. Hele 21 prosent av amerikanere som vurderer å kjøpe en ny smarttelefon ønsker en telefon med Googles operativsystem.

Dette er ikke bare midlertidig interesse, spår analyseselskapet IDC. Ifølge selskapet vil veksten holder seg i alle fall til 2013.

Og da vil Android har solid grep om andre plassen på listen over de mest brukte operativsystemer på mobil.

Markedstrend

IDC er ikke alene om denne spådommen. Også det andre store analyseselskapet, Gartner, tror at Android vil knabbe seg inn på ledelsen og innta andre plassen om to-tre år. Begge selskaper er sikker på at Nokias Symbian vil fortsette som verdensleder på dette markedssegmentet.

IDC bygger sin prognose på både analyse av markedstrender og intervjuer med leverandører.

391 millioner mobiler

Det er ikke småtteri Android kan glede seg til. Det forventes at det selges den pene mengden av 391 millioner mobiler i 2013. Symbian og Android vil altså selge flest telefoner. Deretter kommer Blackberry Rim OS, som inntar tredjeplassen. Nederst på listen er Windows Mobile, og Mac Os X for Iphone.

Gartner har litt mer tro på Jobs-magien, og tror at operativsystemet for Iphone vil passere Windows Mobile på fjerdeplassen.

IDC tror at Android tross suksessen også vil forvirre forbrukerne. Problemet med operativsystemet er at det er mange ulike leverandører som fører den, i motsetning til for eksempel Apple, som bare er på Iphone. Det betyr at det er vanskelig å skjønne om en brukeropplevelse skyldes Android eller produktet, mener IDC.

- Det vil skape uklarhet hos sluttbrukere fordi de har opplevelse med ulike Android-enheter, skriver analyseselskapet ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Les om: