Spår tidoblet mobildatatrafikk

Spår tidoblet mobildatatrafikk

En ny Ericsson-rapport konkluderer med at den globale mobildatatrafikk i mobile nett vil tidoble seg i løpet av de neste fem årene.

Antallet mobile bredbåndsabonnement ventes å stige fra 900 millioner i år til nesten fem milliarder i 2016. Tallene representerer en årlig vekst på 60 prosent, samtidig som smarttelefonbrukernes dataforbruk vil øke.

Flere applikasjoner

Økningen vil skje på alle enheter, men det er først og fremst mer bruk av video som vil drive veksten videre.

- Mobilt bredbånd, lansering av nye smarttelefoner og økende bruk av applikasjoner vil fortsette å drive dataforbruket til nye høyder, sier Aksel Aanensen, administrerende direktør for Ericsson i Norge.

Surfer mer enn før

Innen 2016 vil mer enn 30 prosent av verdens befolkning bo i byer og områder med en tetthet på mer enn 1000 mennesker per kvadratkilometer. Disse områdene representerer under 1 prosent av verdens totale landområde, men ventes å stå for hele 60 prosent av den totale mobiltrafikken. Aanensen tror likevel vi vil se en god økning av datatrafikk i Norge.

- Også her til lands øker datatrafikken fra smarttelefoner. Blant annet viser Post- og teletilsynets ferske rapport at hver femte nordmann surfer på internett med mobilen hver eneste dag. Nær to av fem nordmenn forventer også å surfe mer fra mobilen de kommende to til tre år, sier Aanensen i pressemeldingen.

Nytt handlingsmønster

Av undersøkelsen kommer det også frem at fire av ti personer surfer på internett fra mobilen før vi står opp, og at vi surfer mest fra mobilen på vei til jobb og skole.

- Smarttelefonbrukerne kommer raskt inn i et mønster med hyppige, korte surfeintervaller som sprer seg utover dagen. Dette i motsetning til den mobile pc-bruken, som preges av færre og lengre økter på jobb, skole eller hjemme, avslutter Aanensen.

Ericsson supporterer mer enn 1000 nett, noe som gjør det mulig å måle mobile tale- og datavolumer. Resultatet er derfor en representativ base for å kalkulere verdens totale mobiltrafikk innen 2G-, 3G- og 4G-nett.

Les om:

Mobilitet