Sparer stort på mobilbank

Sparer stort på mobilbank

Dnb Nors mobilløsning reduserer bankens telefonhenvendelser dramatisk.

- Etter nyttår 2010 vil alle vite hvem som er den ledende mobile banken, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for Mobil og Kontofon i Dnb Nor.

I november sendte Monilink det britiske nettet for mobilbank, ut en pressemelding på vegne av syv britiske banker om en million transaksjoner via mobiltelefon i Storbritannia.

I Norge har Dnb Nor alene nesten det dobbelte antall transaksjoner. Det var 1,9 millioner i februar.

Siden november 2006 har Dnb Nor jobbet med banktjenester på mobiltelefonen. I mars 2008 kom Postbanken etter, men foreløpig kan ikke Dnb Nor overføre penger til konti i denne banken via mobiltelefon.

- Jeg løper ikke lenger rundt og leter etter penger til barnevakten. Betalingen skjer ved noen få tastetrykk på mobilen, fortsetter Ingjerd Blekeli Spiten.

To millioner

Det høres ikke spesielt spennende ut med banktjenester via sms på mobiltelefonen, men bankens telefonhenvendelser er dramatisk redusert.

- Før vi lanserte muligheten for saldo på sms, gjaldt 30 prosent av våre kunders telefonhenvendelser til banken spørsmål om å få vite saldo. Nå er det mindre enn ti prosent, hevder Ingjerd Blekeli Spiten.

I løpet av første kvartal 2009 regner Dnb Nor med at det foretas over to millioner banktjenester via sms på mobil av sine 360.000 kunder. De har en aldersspredning på ni til nittiseks år.

Flest på 19

19-åringene sender flest sms-er for banktjenester. De bruker tjenestene dobbelt så mye som aldersgruppen 30 – 40. Det er aldersgruppen 17 –25 som er de største brukerne. For personer som er over 40 daler interessen raskt i takt med alderen.

- Banktjenester via mobil er den raskest voksende distribusjonskanalen noen sinne, forklarer Ingjerd Blekeli Spiten.

Grunnen er først og fremst enkelhet. Ved å sende S til 04800 får du saldo på kontoen. Denne funksjonen er ikke Dnb Nor alene om, men utenlandske alternativer mye mer omstendelige.

Grunnen er at hovedkontonummeret på forhånd er definert i nettbanken. Banken vet dermed hvilken saldo den skal sjekke.

Du trenger heller ikke oppgi kontonumre for å overføre penger. Les videre på neste side.

Les om:

Mobilitet