Stadig nye rekorder for Android

Stadig nye rekorder for Android

Det aktiveres snart en million Android-telefoner hver dag.

Telefoner og nettbrett med Android blir stadig mer populært, og tidligere i uken kunne Andy Rubin, selskapets leder for mobil og digital innhold, fortelle at det nå i snitt aktiveres hele 850 000 Android-enheter hver dag.

Det er en oppgang fra gjennomsnittlig 500 000 enheter om dagen i juni i fjor, og 300 000 enheter i desember 2010. Så langt tilbake som i første kvartal 2010 ble det ikke aktivert mer enn 65 000 enheter hver dag. Veksten har med andre ord vært svært så kraftig de siste to årene.

Med så mange nye enheter aktivert hver dag kommer det ikke som noen overraskelse at det nå er svært mange Android-enheter i daglig bruk. Google melder nemlig at det nå er 300 millioner Android-enheter i bruk verden over.

Tredobling av apper

Og brukerne av de 300 millioner enhetene kan glede seg over stadig mer innhold til telefonene eller nettbrettene sine. I løpet av et år har nemlig antallet apper på Android Market tredoblet seg, til 450 000 apper.

Google kan på sin side glede seg over at deres operativsystem til smarttelefoner og nettbrett er det mest utbredte i verden. Ifølge en analyse Gartner gjorde i fjor, var det installert Android på mer enn halvparten av smarttelefoner som ble solgt i tredje kvartal 2011.

Og mer kan det fort blir. Under årets Mobile World Congress, som går av stabelen i Barcelone denne uken, har det blitt vist frem en rekke nye Android-telefoner. Enn så lenge er det også telefoner med Android som kan by på de heftigste spesifikasjonene og den råeste ytelsen, med opptil fem prosessorkjerner og til dels enorme skjermer. Dermed er det nok duket for at en rekke kunder vil oppgradere til en heftigere telefon de neste månedene.

Les om:

Mobilitet