Windows 10 kjøres nå angivelig på 164 millioner PC-er på verdensbasis. 

Windows 10 kjøres nå angivelig på 164 millioner PC-er på verdensbasis. 

Stor Windows 10-oppgradering neste år

Den neste store oppdateringen av Windows 10 vil gjøre det lettere å fortsette med jobben på en annen enhet.

Redstone er kodenavnet for den neste store oppdateringen av Windows 10, og den er ventet neste sommer.

Oppdateringen med kodenavn Threshold 2 er like rundt hjørnet, men det kommer til å være en ganske liten oppdateringen sammenlignet med Redstone, ifølge nettstedet Winbeta.

Så langt har det lekket ut veldig lite om Redstone-oppdateringen. Grunnen skal være at Microsoft hittil har gjort det meste av arbeidet med den alene, uten å involvere utenforstående utviklere.

Kontinuitet

Den store nyheten i Redstone, som opprinnelig var myntet på Threshold 2-oppdateringen som kommer i disse dager, er muligheten til å begynne på en oppgave, for eksempel å skrive en epostmelding eller et Word-dokument, på én enhet og fortsette på en annen uten å måtte fikle med å kopiere eller mellomlagre dokumentene.

Løsningen skal være omtrent som Kontinuitet og Handoff i Apple-verdenen. Når en Mac og en IOS-enhet, altså en Iphone eller en Ipad, befinner seg i nærheten av hverandre, kan de automatisk utveksle informasjon om hva du holder på med på de to enhetene og la deg fortsette arbeidet der du slapp når du begynner å benytte den andre enheten.

Ifølge Winbeta skal dette fungere omtrent likt i Windows 10 etter at Redstone-oppgraderingen kommer ut til sommeren, selv om det foreløpig ikke er kommet ut noe særlig med detaljer om løsningen.

Også for tredjeparts-utviklere

Derimot synes det klart at Microsoft kommer til å gjøre teknologien tilgjengelig for eksterne utviklere. Dermed er det sannsynlig at løsningen kommer til mange andre programmer også, ikke bare Microsofts egne.

En slik kontinuitetsløsning i Windows 10 vil være et fint tilskudd til Continuum-teknologien, som sikrer et likt brukergrensesnitt enten man jobber på mobil, nettbrett og pc, skriver amerikanske PC World i en kommentar. 

En annen endring som er ventet i Redstone-oppgraderingen, er at tredjeparts-utviklere vil kunne levere utvidelser til Microsofts nye nettleser, Edge, som følger med Windows 10. Microsoft har tidligere kunngjort at en slik løsning vil komme en gang til neste år.

Mobilitet