Større MicroSD på gang

Større MicroSD på gang

Samsung har utviklet nye MicroSD-kort med hele åtte gigabyte lagringsplass.

MicroSD brukes i hovedsak som utvidelsesminne for mobiltelefoner, og med åtte gigabyte får du med ett mye mer plass til sanger, filmer og bilder.

LES OGSÅ: 8GB SD fra Sandisk

Samsungs nyutviklede minnekort er så langt det største MicroSD-kortet som er laget, raskt er det også. Selskapet oppgir at lesehastigheten er 16 MB per sekund, mens skriving til kortet skjer med en hastighet på 6 MB per sekund. Det er ifølge Samsung ”mye raskere” enn kortene som nå er på markedet.

MicroSD-kort er kompatible med vanlige SD-kort, men krever en liten adapter. Dermed er det også mulig å bruke disse kortene i for eksempel digitalkameraer og nye SD-baserte videokameraer.

Ifølge selskapet skal de nye kortene kunne lagre opp til 2 000 mp3-filer, 4 000 bilder eller fem filmer i tilnærmet DVD-kvalitet.

Analyseselskapet Dataquest anslår at minnekortmarkedet vil øke med rundt 10 prosent per år de neste tre årene. Den største delen av økningen vil skje innen høykapasitets minnekort, altså kort med åtte gigabyte lagringsplass eller mer. Selskapet regner med at minnekort med åtte gigabyte lagringsplass vil toppe salgslistene innen 2010.

LES OGSÅ: SD-kort med skjerm