Streak-stopp for Dell

Streak-stopp for Dell

Dell stopper salg av 5 tommers nettbrett/smarttelefon.

Dells første satsing på nettbrett-markedet endte i fiasko. Den såkalte phoneblet-en, som er en hybrid mellom ett nettbrett og en smarttelefon, ble først lansert i USA i fjor og kom til Norge i januar i år. Nå er den altså ute av produksjon.

Streak 5 var i følge flere anmeldere ikke særlig vellykket, skriver vår danske søsteravis Comon. Modellen var med sine fem tommer for stor til å være en god telefon, og for liten til å være et nettbrett.

Flere tommer

Hybrid-brettet ble i tillegg lansert med en gammel versjon av Android, nemlig versjon 1.6 som allerede var foreldet da Streak 5 kom på markedet. Dell oppgraderte senere til Android 2.2 uten at dette kunne redde Streak 5 fra døden.

Dell gir ikke opp, og mener at fremtiden ligger i syv- og ti tommers skjermer med sin Windows 7-baserte Lattitude ST og Streak Pro som kommer med Android 2.3. I tillegg lanserer Dell en 13-tommers bærbare pc/nettbrett kombinasjonen Lattitude XT-3 som leveres med Windows 7.

Acer lanserer ny fem-tommer

Ikke alle mener at fem-tommers nettbrett er for smått. Acer er nesten klare med sin fem-tommers Acer Iconia Smart, et lite nettbrett med høy oppløsning og Android 2.3.

Acers nye produkt skal etter planen skal lanseres i Europa i september, med det tyske markedet som førstemann ut.

Mobilitet