Sykkellåsen varsler tyveri og ulykke

Sykkellåsen varsler tyveri og ulykke

Går på solceller, støtter geofencing og har egen iPhone-app.

Tar du ikke sjansen på å miste sykkellås-nøkkelen?

Nå kan du la din iPhone være dørvakten til tohjulingen din.

Skylock er en helt ny U-type sykkellås i stål som kan snakke med din iPhone.

Du kan benytte telefonen til å låse opp låsen trådløst og automatisk når du nærmer deg uten nøkkel, eller du kan bli varslet dersom noen tukler med låsen.

Dessuten kan du gi venner og kjente adgang over samme iOS-app. Og skulle du ha glemt telefonen, kan sykkelen låses opp med en touchpad også.

Skylock snakker med en iPhone over WiFi og Bluetooth, og har et innebygget batteri som lades med solceller så du slipper å tenke på nok en ting som må kobles til strømnettet.

Kapasitet oppgis til en måned (noe å tenke på for den norske mørketiden selv om kapasiteten i totalt mørke skal være hele 250 døgn).

På den mer kuriøse siden har bøylelåsen også en styrtsensor som merker når du har kommet ut for en ulykke, med mulighet for å varsle redningstjeneste ved skader. Dette virker dersom både din iPhone og selve låsen detekterer fall.

Du kan forhåndsbestille Skylock for 160 dollar (i underkant av tusen kroner) - etter sigende sparer du over 500 kroner på det. Forventet leveringstid er i 2015. Frakt til Norge samt norske skatter og avgifter tilkommer.

Solid

Fysiske dimensjoner er 219 x 146 mm, og vekten er 1,13 kg.

Låsen skal kunne motstår opptil 7000 pond skjærkraft og 10.000 pond strekkraft. Låsen er laget for å motstå forsøk på nedfrysing.

Inni sitter det Bluetooth LE (mulighet for AES 128-bit kryptering) og WiFi-antenner (for TSL/SSL krypterte overføringer), et tre-aksers akselerometer, LED-lamper, mulighet for automatisk over-the-air-oppdateringer og en programmerbar touchpad med flere taster for manuell betjening.

Du kan lese mer om Skylock her . Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Mobilitet