- Telenor bryter løftene sine

- Telenor bryter løftene sine

Netcom: - 4G-dekningskartet hadde vært langt mer komplett dersom Telenor hadde holdt sine løfter.

For å få komplett 4G-dekning i Oslo er produktdirektør i Netcom, Vegard Kjenner, prisgitt fiberleverandørene.

Det er nemlig ikke snakk om at en basestasjon kan håndtere 4G-trafikk uten å være koblet til resten av Netcoms nettverk med fiber. Netcom har investert tungt i å få rullet ut fiber til alle sine basestasjoner, og deadline for dette prosjektet er nå overskredet. Fortsatt mangler det fiber frem til mange av Netcoms basestasjoner.

- Vi har hvite flekker over en fjerdedel av Oslo. Det skyldes ikke oss, men at vi ikke har fått på plass fiberen, sa Vegard Kjenner på pressekonferansen i forbindelse med åpningen av 4G-nettet på Aker Brygge i dag.

- Telenor har brutt fiberløftene

Det er Netcoms hovedkonkurrent, Telenor, som er den største leverandøren av fiber i Norge, og Kjenner legger ikke skjul på at det er der ansvaret ligger. Dermed stikker hovedkonkurrenten beleilig kjepper i hjulene for at Netcom kan åpne 4G-nettet sitt med et komplett dekningskart for Oslo.

- Telenor har brutt fiberløfene, sier Kjenner til PC World Norge.

Han vil ikke oppgi hvor mange basestasjoner Netcom mangler fiber til, men etter hva PC World erfarer mangler det fiber til mellom 10 og 15 prosent av basestasjonene i Oslo. Det er Telenor som skal levere fiber til de aller fleste av dem.

VIDEO: Vegard Kjenner i Netcom viser frem dekningskartet:

Les om:

Mobilitet