Telenor drømmer om Iphone

Telenor drømmer om Iphone

Den norske teleoperatøren venter på svar fra Apple. - Vi lurer på mye og snakker gjerne med dem, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor.

I den lange perioden da det ikke var kjent hvem skulle bli Apples forhandler for den nye Iphone-modellen, ble norske Telenor oftest nevnt som kandidat for de nordiske markedet. Men Teliasonera stakk av med seieren, og i Norge har Netcom fått rettighetene til salg av Apples nye mobilvidunder.

Telenor må derfor være tilskuer fra sidelinjen. Selskapet sitter fremdeles med mange spørsmål, ettersom de ikke har fått et endelig svar fra det amerikanske selskapet.

- Vi lurer på mye vi. Vi vet ikke hva som står i avtalen som er gjort med Netcom. Er den eksklusiv, eller ikke? Hvordan er det med bindingstiden? Og hva blir prismodellen? Vi ser ulike modeller i ulike land. I Tyskland ser vi for eksempel en lav inngangspris, med høy abonnement, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor.

LES OGSÅ: Advarer mot Iphone

Ingen bekreftelse

På spørsmål om Iphone fra en kunde svarer Telenors kundeservice denne uken følgende i en epost:

"Telenor har per i dag ingen avtale med iPhone. Avtale blir vurdert men det er ikke tatt noe avgjørelse ennå."

Norges største teleoperatør har altså ikke fått bekreftet eller avkreftet av Apple om de fremdeles er kandidat for salg av Iphone 3G. Men er selskapene i reelle forhandlinger om den nye Apple-telefonen?

- Jeg kan ikke opplyse noe om detaljene, men vi snakker ofte med Apple. Men vi har ikke fått mer informasjon om hva foregår nå. Vi må rett og slett vente til salget starter, og innholdet i avtalen med Teliasonera og Netcom blir kjent. Først da vet vi hvor vi står, sier Lessum.

Hype

Men selv om det kan oppfattes som mindre høflig fra Apples side å ikke kommunisere med Nordens største teleoperatører, er Telenor fortsatt på vennlig innstilt, og holder døren åpen.

- Ja, vi er åpne for samtaler. Vi vil veldig gjerne at våre kunder også kan bruke Iphone. Vi har hele tiden sagt at vi ikke er opptatt av eksklusivitet. Så at andre selger den har ingen betydning for vår innstilling, sier Lessum.

Telenors informasjonssjef synes Iphone er en interessant telefon, med spennende funksjonalitet og nye modeller for telebransjen

- Ja, Apple setter en ny standard de andre må følge etter. Samtidig ser vi i de landene den er lansert at markedsandelen ligger rundt en prosent, altså ikke veldig høy. Om Iphone kan fungere som forretningstelefon i Norge? Det har vi ikke tatt stilling til, sier Lessum.

Det må være litt ubehagelig for Telenor å måtte vente uten å vite hva fremtiden vil bringe, mens konkurrenten Netcom får all oppmerksomhet. Eller er det hele bare en hype?

- Det er vanskelig å si, produkter fra Apple omgis av noe som kan kalles en hype. Men vi vet at nordmenn er veldig interessert i Iphone. Det er allerede rundt 10-15.000 Iphoner i Norge, forteller tallene våre. Den nye 3G-modellen er bedre beregnet på det skandinaviske markedet. Dette er et veldig attraktiv håndsett, som vi fortsatt gjerne vil selge, sier Lessum.

LES OGSÅ: Det er noe med Apple

Les om:

Mobilitet