Telenor kutter iPhone-forsikring

Telenor kutter iPhone-forsikring

Telenor vil ikke betale for ødelagte iPhone-er. - Apple gjør det for dyrt, sier telegiganten.

En ødelagt iPhone kan fort bli en dyr affære. Det synes i hvert fall Telenor, som ifølge DinSide nå har sendt ut melding til sine forhandlere om at det er stopp i alt salg av mobilforsikring til iPhone.

- Dagens ordning har dessverre vist seg å være uforholdsmessig dyr. Vilkårene til Apple, altså det at de ikke tillater reparasjon, gjør at det å forsikre en iPhone blir langt dyrere enn det er å forsikre en mobil fra de andre mobilprodusentene, forteller Knut Sollid, regional informasjonssjef i Telenor til DinSide.no.

LES OGSÅ:

iPhone går oftere i stykker enn andre telefoner

De høye kostnadene skyldes at Apple ikke har et eget verksted i Norge. Det betyr at telefonen stort sett byttes ut når den blir ødelagt. En ny byttetelefon koster rundt 2500 kroner. Det er altså denne kostnaden Telenor ikke lenger ønsker å ha.

Mobilforsikringen til Telenor koster 25 kroner i måneden. Egenandelen er 300 kroner.

Har du allerede forsikret Apple-mobilen din hos Telenor, er fremtiden uviss. Ifølge DinSide gjelder ikke den nye ordninger for eksisterende kunder, men avtalevilkårene kan endres i tiden fremover.

Hvis du har iPhone-forsikring hos NetCom, sitter du imidlertid trygt. Kommunikasjonssjef i NetCom, Øystein Vederhus, sier til DinSide at selskapet ikke har noen planer om å fjerne iPhone fra listen over forsikrede mobiltelefoner.

iPhone i skadetoppen

Nylig gikk forsikringsselskapet If ut og advarte mot skjøre iPhone-telefoner. I Sverige får If inn flere saker om iPhone enn andre mobiltelefoner sammenlagt. Forsikringsselskapet anbefaler alle iPhone-eiere å skaffe seg en ordentlig forsikring.

- Knuseskader på mobiltelefoner dekkes på en utvidet innbo- og løsøreforsikring - som hos oss kalles superforsikring. I tillegg kan man ha en verdisaksforsikring på telefonen, men slike forsikringer tegner vi ikke på telefoner som har en verdi under 5000 kroner. I tillegg til disse to nevnte forsikringene kan man få dekket skade på mobiltelefonen på reiseforsikringen, men da må skaden ha kommet som følge av en ulykkeshendelse eller et tyveri, sa Frostad til Macworld.no for noen uker siden.

Et annet tips er å bruke et beskyttelsesetiu for å beskytte glasset i tilfelle støt mot telefonen.

Mobilitet