Telenor lanserer 4G

Telenor lanserer 4G

Åpner fjerde generasjons mobilnett i elleve byer og tettsteder.

Utbyggingen av mobilnettet fortsetter i raskt tempo, og i løpet av året får flere enn én av tre nordmenn Telenor-4G. Det åpner for nedlastingshastigheter opptil ti ganger raskere enn i dag, og langt bedre brukeropplevelser, skriver Telenor i en pressemelding.

– Dagens raske utvikling av digitale tjenester stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet og høyere hastigheter for effektiv strømming eller nedlastning av film og musikk, bildedeling og videokonferanser når og hvor som helst, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Skal dekke hele landet

Først ut med 4G fra Telenor er Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Lørenskog, Sandnes, Lillestrøm, Asker, Bærum, Lofthus i Hardanger og Longyearbyen. I løpet av året vil også Fredrikstad, Sarpsborg, Skien, Porsgrunn, Drammen og Kristiansand få Telenor-4G. Deretter skal utbyggingsløpet fortsette inntil hele landet er dekket, lover Telenor.

I løpet av 2012 får flere enn én av tre nordmenn 4G-dekning fra Telenor, men allerede i 2015 vil det være så mange som ni av ti, sier Svendsen

Forsterker 3G-nettet

Med 4G kan brukere regne med hastigheter inntil 40 Mbit/s. Hvor høy hastighet hver enkelt kunde får, har sammenheng med hvor mange samtidige brukere det er i et område samt avstand og plassering til nærmeste mobilmast.

Telenor bygger samtidig ut 3G-dekningen og løsningen håndterer både 3G og 4G, slik at man automatisk får tilgang til det raskeste nettet der man befinner seg.

Les om: