TEST: HTC 7 Trophy - Lekker Windows-telefon

TEST: HTC 7 Trophy - Lekker Windows-telefon

Selv om det i hovedsak er utseendet som skiller HTC 7 Trophy fra LGs Windows Phone 7-telefon, er det også et par forskjeller «under panseret».

Vi har tidligere testet LG Optimus 7, og ved første øyekast ser HTC 7 Trophy ut til å være en nesten identisk telefon. Begge telefonene benytter Windows Phone 7, og brukergrensesnittet er derfor likt. HTC har riktignok lagt til en «HTC Hub» med blant annet anbefalte programmer, mens LG blant annet har en panoramafunksjon som ikke er standard i Phone 7.

Den viktigste forskjellen er imidlertid at HTC 7 Trophy har 8 GB lagringsplass, som er bare halvparten av hva LG Optimus 7 kommer med. Windows-telefonene har i likhet med Apples telefoner dessverre kun integrert flashminne, og ikke mulighet for utvidelse med SD-kort. Både LGs og HTCs telefoner benytter en 1 GHz Snapdragon-prosessor, og burde dermed være noenlunde like raske.

LES OGSÅ:

TEST: HTC Desire Z - Kongen av businessmobilene

Reagerer lynraskt

Som på andre Windows Phone 7-telefoner, er brukergrensesnittet meget bra. Menyene er enkle og oversiktlige, og telefonen reagerer lynraskt. Dette er en telefon som egner seg godt både som underholdningsmobil og til jobbformål. E-postleseren, kalenderen og kontaktregisteret («people hub») er veldig bra, og vi setter pris på muligheten til å vise innhold fra flere kalendere samtidig. Du kan også ha flere e-postkontoer, men da dukker hver konto opp som et eget startikon (som du eventuelt kan legge til på startskjermen for enklere tilgang). Vi kunne ønsket oss mulighet til å samle alle e-postkontoene i én e-postklient, men dette er det opp til Microsoft å gjøre noe med i en eventuell fremtidig oppdatering.

Microsoft har foreløpig ikke lansert Phone 7 offisielt i Norge, så du får ikke tilgang til nedlastingstjenesten Marketplace eller spilltjenesten Xbox Live, uten å opprette en «amerikansk» Live ID-konto. Du må også holde inne taster for å få de norske tegnene Æ, Ø og Å.

Den 3,8 tommer store multitouchskjermen har god bildekvalitet, men kanskje hakket under LG Optimus 7. Rett under skjermen finner du de samme tre knappene som du vil finne på alle Phone 7-telefoner, nemlig tilbakeknapp, hjemknapp og søkeknapp. Knappene er berøringsfølsomme, og ettersom de er plassert litt inn på telefonen kommer du ikke like lett borti dem som på enkelte andre telefoner (ingenting er mer irriterende enn å komme borti tilbakeknappen når du skriver en melding eller spiller et spill).

Ikke DLNA

Kameraet i telefonen har en oppløsning på fem megapiksler, og tar ok bilder. Det er også mulig å filme i 720p-format. Vil du ha en virkelig god kameramobil, er imidlertid ikke dette telefonen du bør kjøpe.

Telefonen har ellers det meste du forventer å finne i en telefon i denne prisklassen, inkludert støtte for 802.11b/g/n wlan og A-GPS. Men i motsetning til LG Optimus 7 mangler HTC 7 Trophy DLNA-støtte, det vil si mulighet for å sende bilder, video og musikk til andre enheter med DLNA – for eksempel en moderne tv eller Playstation 3. Konkurrenten LG Optimus 7 kommer med LGs egen Play To-programvare som gjør det enkelt å sende innhold til andre enheter.

Batterilevetiden er omtrent som for andre touchtelefoner av denne typen. Ligger telefonen stort sett i ro, ubrukt, varer batteriet noen dager – men bruker du telefonen aktivt må du regne med å lade med et par dagers mellomrom.

LES OGSÅ:

TEST: HTC Desire HD - Telefon som imponerer

Konklusjon

Windows Phone 7 har fortsatt noen mangler som gjør at vi ikke kan gi toppscore til noen av disse telefonene ennå. HTC 7 Trophy er likevel et godt valg hvis du har lyst på en Windows Phone 7-telefon. Men siden LG Optimus 7 kommer med dobbelt så mye lagringsplass til omtrent samme pris – og med DLNA-støtte – anbefaler vi at du velger den fremfor HTC 7 Trophy.

Les om:

Mobilitet