TEST: HTC Desire HD - Telefon som imponerer

TEST: HTC Desire HD - Telefon som imponerer

HTC Desire HD er den beste Android-telefonen akkurat nå. Men banker den iPhone 4?

Den eneste touchtelefonen vi har testet som har kommet i nærheten av iPhone 4, er Samsung Galaxy S. Nå er imidlertid HTCs nye flaggskip her, og etter å ha testet telefonen en ukes tid, er vi mektig imponert. Dette er den første telefonen vi har testet som har egenskaper som gjør at mange – men ikke alle – bør vurdere å velge den fremfor iPhone 4.

Enorm skjerm

HTC Desire HD er en forholdsvis stor telefon, og med en vekt på 164 gram er den blant de tyngste i sin klasse. Skjermen er på hele 4,3 tommer, og dermed ganske mye større enn skjermen på iPhone (som er på 3,5 tommer). Men oppløsningen og «pikseltettheten» er dårligere. Mens iPhone 4 har en oppløsning på 640 x 960 punkter, har Desire HD en oppløsning på 480 x 800 punkter. Bildekvaliteten på Desire HD er imidlertid bra, med god lysstyrke og gode farger – men innsynsvinkelen er ikke like god som på iPhone 4.

Telefonen virker solid, og deler av den er laget i aluminium. Men de to lokkene som dekker henholdsvis batteriet og plassene til SIM-kort og minnekort, er i plast og har ikke den samme «kvalitetsfølelsen». Volumknappene på siden av telefonen er også litt upresise.

Telefonen har en 1 GHz prosessor, og virker svært rask. Du blar raskt mellom startskjermene, som du kan tilpasse med widgets, snarveier og egne mapper for å organisere programmene dine. Vi opplevde lite hakking og forsinkelser.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung Galaxy Tab - Nettbrett som imponerer

Android 2.2

Operativsystemet er Android 2.2, med HTCs eget Sense-brukergrensesnitt på toppen. Det er flere nyheter i forhold til tidligere Android-telefoner fra HTC. Blant annet har du nå fått støtte for den nye nettjenesten htcsense.com, som ligner Apples Mobile Me-tjeneste. Den lar deg blant annet synkronisere kontakter og SMS-ser, slik at du alltid har en sikkerhetskopi av disse. Ved å logge deg inn på htcsense.com, kan du administrere telefonen, og du har også mulighet til å spore telefonen hvis du mister den eller den blir stjålet. Men av en eller annen grunn fikk vi ikke mulighet til å velge Norge som land da vi gikk inn på htcsense.com, men det gikk greit å velge United Kingdom for å få opp engelske sider – eventuelt dansk eller svensk, hvis du heller foretrekker det.

Den medfølgende nettleseren har støtte for Flash, og kommer med Flash 10.1 forhåndsinstallert. Takket være multitouchskjermen zoomer du raskt inn og ut med to fingre, og rulling i nettsider går ganske jevnt. Siden dette er en Android-telefon, er det enkelt å installere en alternativ nettleser hvis du vil det (vi kan anbefale den nye Opera Mobile 10.1-nettleseren, som har maskinvareakselerasjon som gir veldig jevn rulling og zooming).

LES OGSÅ:

TEST: N8 - Nokias nye flaggskip

God businesstelefon

E-postleseren er bra, og samler flere e-postkontoer (Exchange og POP/IMAP-kontoer) i samme leser. Med det medfølgende programmet QuickOffice kan du både vise, opprette og redigere Office-dokumenter.

En praktisk funksjon som du finner på alle HTC-telefoner, er at all aktivitet du har hatt mot en person, samles under kontaktkortet til denne personen. Der finner du både kontaktinformasjon, oversikt over e-post og sms-er til vedkommende, samt eventuelle Facebook- og Twitter-oppdateringer.

Skjermtastaturet har norske tegn, og det fungerer veldig bra å skrive lange meldinger på dette. HTC har også gjort det enklere å flytte markøren til riktig sted i teksten, ved at du kan holde fingeren på skjermen for å hente frem et forstørrelsesglass – omtrent som på iPhone. Det er også enkelt å merke, kopiere og flytte tekst.

Telefonen har støtte for en ny «turn-by-turn»-navigasjonsløsning fra HTC, med kart som lastes ned og lagres på telefonen. Løsningen er laget av Route 66, og du kan kjøpe kart fra ulike områder i verden. De nordiske landene koster 139 kroner for ett år, 35 kroner for 30 dager, eller 209 kroner for livstidsabonnement. Det er også mulig å kjøpe trafikkvarsling og fotoboksvarsling. Det er ikke den mest intuitive navigasjonsløsningen vi har sett, men det fungerer greit.

Les mer på neste side.

Les om:

Mobilitet