TEST: HTC Desire S: Verdig Desire-arvtaker?

TEST: HTC Desire S: Verdig Desire-arvtaker?

Vi har testet arvtakeren til telefonen som fikk en av Årets Produkt-priser i fjor

HTC Desire S er etterfølgeren til suksessmobilen HTC Desire, og ligger prismessig midt på treet. Den kommer med den nyeste 2.3-versjonen av Android, med HTCs utmerkede HTC Sense-brukergrensesnittet på toppen.

Desire S har samme skjermstørrelse som Desire. Skjermen er av typen S-LCD, og bildekvalitet og lysstyrke er svært god. De fysiske knappene og den optiske «styrekulen» vi kjenner fra Desire er fjernet, og erstattet med touchknapper. Deksel i aluminium og glass som dekker nesten hele fronten, gir en god «kvalitetsfølelse» og gjør at telefonen virker solid.

LES OGSÅ:

TEST: HTC Incredible S - Solid nykommer

Raskere prosessor

Desire S har fått en litt raskere prosessor og litt mer minne enn forgjengeren. Vi oppnådde et resultat i testprogrammet Quadrant som lå ca. 15 prosent over Desire (1157 mot 1005). Telefonen virker veldig kjapp i daglig bruk. Spesifikasjonene ellers er også gode, med blant annet støtte for 802.11b/g/n wlan og 14,4 Mbps HSDPA. At batterilevetiden er blitt bedre enn forgjengeren, er også veldig positivt. Maks taletid er nå 590 minutter, mot 400 minutter for Desire.

Telefonens 5 megapiksel-kamera tar helt greie bilder, men ikke mer. Bildene har en litt annen hvitbalanse i forhold til testbildene vi tok med forgjengeren, og kameraet sliter i likhet med forgjengeren med detaljer. Vi vurderer bildekvaliteten totalt sett til å være noenlunde lik. Er du ute etter en mobil i samme prisklasse som tar enda bedre bilder, vil vi anbefale at du tar en kikk på Sony Ericsson Arc.

Men alt i alt er HTC Desire S en av de beste mobiltelefonene i sin klasse, og i forhold til prisen får du en brukervennlig, avansert og rask mobiltelefon med gode spesifikasjoner, solid konstruksjon i aluminium og pen design.

PS! På torsdag publiserer vi duellen mellom supermobilene Samsung Galaxy S II mot HTC Sensation. FØLG MED!

LES OGSÅ:

TEST: Sony Ericsson Xperia Arc - Sony Ericssons comeback

Mobilitet