TEST: HTC Incredible S - Solid nykommer

TEST: HTC Incredible S - Solid nykommer

HTC Incredible S mangler de helt store nyhetene, men er likevel blant de beste smarttelefonene i sin klasse.

HTCs nye smarttelefon har mange likheter med toppmodellen HTC Desire HD. Den største forskjellen er at Incredible S kommer med en 4-tommers skjerm, mens Desire HD benytter en 4,3-tommer. Det gjør at Incredible S har en litt mer praktisk størrelse, og veier rundt 30 gram mindre. Men innvendig er det flere likheter enn ulikheter.

Både Desire HD og Incredible S har samme 1 GHz Snapdragon-brikke med enkjernes Scorpion-prosessor og Adreno 205-grafikkprosessor (GPU), samt samme oppløsning på kameraet. Incredible S har 1,1 GB lagringsplass internt (Desire HD har 1,5 GB), og det følger også med et MicroSD-kort på 8 GB.

Men selv om Incredible S kanskje ikke kan skilte med noen revolusjonerende nyheter, mener vi likevel dette er en veldig interessant telefon. Vi snakker om en godt utstyrt smarttelefon med svært god skjerm og veldig god brukervennlighet.

Spesiell design

Mens Desire HD benytter HTCs «unibody»-løsning hvor det meste av telefonen er laget av ett stykke aluminium, har Incredible S et mer tradisjonelt plastdeksel på baksiden. Dekselet har en gummiert overflate, og buler ut – noe som gir telefonen et litt spesielt utseende – samtidig som kulen på baksiden får telefonen til å ligge ganske godt i hånden. Et annet spesielt designelement er at ikonene på touchknappene under skjermen automatisk snur seg når du legger telefonen på siden. Ikke spesielt nyttig, men ganske elegant.

Skjermen er av typen S-LCD (Super-LCD), og har en oppløsning på 480 x 800 punkter. Bildekvaliteten er helt i toppsjiktet, men skjermen er ikke fullt så skarp som skjermen på iPhone 4. Lysstyrken er meget god.

Kameraet har en oppløsning på 8 megapiksler, og er såvidt vi vet det samme som sitter i Desire HD. Bildene blir ganske gode, men ikke like bra som på iPhone 4 eller Nokia N8 (som er markedets beste kameratelefon). Videokvaliteten er ganske god, og kameraet kan filme i 720p HD-kvalitet. Men vi savner en dedikert kameraknapp.

Flott brukergrensesnitt

Incredible S kommer med Android 2.2.1, og vil bli oppgradert til versjon 2.3 i løpet av andre kvartal. HTC har lagt på sitt eget Sense-brukergrensesnitt på toppen, som etter vår mening er ett av de aller beste brukergrensesnittene for Android-telefoner. Du får blant annet sms-er, e-post, Facebook-oppdateringer og annen informasjon under kontaktkortet til hver enkelt person.

Telefonen har støtte for nettjenesten htsense.com, som har mange likheter med Apples Mobile Me-tjeneste. Du kan blant annet synkronisere kontakter og SMS-er, slik at du har sikkerhetskopi av disse. Ved å logge deg inn på htcsense.com på pc-en kan du spore telefonen – eventuelt fjernslette den hvis den skulle bli stjålet. E-postleseren er bra, og samler flere e-postkontoer (Exchange og POP/IMAP-kontoer) i samme leser. Også kalenderapplikasjonen er veldig god, og med det medfølgende programmet QuickOffice kan du åpne filer laget i Microsoft Office.

Ok ytelse

Vi målte ytelsen med testprogrammene Quadrant, NeoCore og Linpack Mflops, og endte opp med resultater som lå rundt 30 prosent under storebror Desire HD. Vi snakker likevel om en telefon som føles ganske kjapp, og som er noe raskere enn for eksempel Sony Ericssons toppmodell Xperia Arc. På de aller tyngste nettsidene med mye Flash-annonser hender det at det går litt mer i rykk og napp enn på en mobil med tokjerneprosessor (som LG Optimus 2X), men stort sett virker ytelsen god.

Batterilevetiden skal være noe bedre enn Desire HD på tale, mens standbytiden er oppgitt til å være noe dårligere. Batteriet har imidlertid litt bedre kapasitet enn batteriet på Desire HD (1 450 mAh mot 1 230 mAh), så med litt mindre skjerm vil vi tro batterilevetiden i praksis bør være noe bedre enn på Desire HD. Dette er også et inntrykk vi sitter igjen med etter å ha brukt telefonen i noen dager. Du må nok likevel regne med å lade hver natt.

Totalt sett er dette blant de beste Android-telefonene på markedet, og et veldig godt alternativ hvis du synes Desire HD blir for stor. Incredible S kan ikke konkurrere med LG Optimus 2X på ytelse, men på brukergrensesnitt er HTC best, mener vi.

Les om:

Mobilitet