TEST: Huawei Titan U8800 - Mye for pengene

TEST: Huawei Titan U8800 - Mye for pengene

Er du på jakt etter en billig, men bra mobiltelefon, bør du lese videre.

Selv om Huawei Titan U8800 omtales av produsenten som en toppmodell, er den ikke helt på høyde med de aller mest avanserte smarttelefonene. Men i forhold til prisen får du mye for pengene.

TEST:

LG Optimus 2X - Verdens beste Android-mobil

Noe av det som overrasket oss mest med denne telefonen, var hvor rask den var. I testprogrammet Quadrant oppnådde vi et resultat på hele 1 346, mens sammenlignbare telefoner som ZTE Blade og LG Optimus One oppnådde resultater på henholdsvis 388 og 330.

Huawei Titan er godt utstyrt, og har blant annet 7,2 Mbps HSDPA (Turbo-3G), 802.11n wlan, gps, og ellers det meste du trenger. Skjermen er 3,8 tommer stor og har en oppløsning på 800 x 480 punkter. Bildekvaliteten er god i forhold til prisen på telefonen, men kanskje litt blass. Skjermen reagerer kjapt og presist på lette berøringer.

Operativsystemet er Android 2.2, og det er gjort få tilpasninger i standardgrensesnittet. Skjermtastaturet er ok, men av en eller annen grunn har det kun Æ, ikke Ø og Å. For å få disse bokstavene, må du holde inne O eller A. Vi anbefaler derfor at du laster ned et annet tastatur fra Android Market. Telefonen leveres for øvrig med programmet Documents To Go, som lar deg vise filer opprettet i Microsoft Office. Du må imidlertid betale for fullversjonen hvis du vil ha mulighet til å opprette egne dokumenter.

Telefonen har et ok kamera på 5 megapiksler (med LED-lys), men i likhet med mange andre billige Android-telefoner sliter kameraet litt i dårlig lys. Kameraet kan filme i 720p, men uten godt lys blir ikke resultatet all verden. Det er to GB innebygget lagringsplass, og mulig å utvide med MicroSD-kort.

Sett i forhold til prisen, har vi imidlertid lite å utsette på denne telefonen. Kanskje er den det beste kjøpet du kan gjøre til rundt 2 500 kroner.

LES OGSÅ:

Slik sikrer du din Android-mobil

Les om:

Mobilitet