TEST: Mobiltopplisten - De beste for proffene

TEST: Mobiltopplisten - De beste for proffene

Få telefoner har fått like stor oppmerksomhet i pressen som iPhone 4, selv om det finnes flere svært gode alternativer fra konkurrentene. Vi har testet og funnet frem til markedets beste smarttelefoner.

PC World Norge tester med jevne mellomrom alle de mest aktuelle smartmobilene, og presenterer en oversikt over de beste modellene både med og uten tastatur. Alle de største produsentene har i den senere tid kommet med mange nye og spennende modeller, og vi valgte derfor denne gangen å gjøre en større test hvor vi hentet inn over 20 nye og gamle telefoner. Av disse plukket vi ut 13 modeller vi mente passet inn i våre to testkategorier; rene touchmobiler uten tastatur og mobiltelefoner med fullt qwerty-tastatur.

Telefonene er sammenlignet med telefoner som allerede ligger inne på vår mobiltoppliste, som nå inneholder til sammen 24 mobiltelefoner. Karakterene til hver enkelt mobiltelefon justeres hver gang vi presenterer topplisten, i forhold til hva telefonene ville oppnådd i en sammenlignende test i dag. Oppdatert toppliste vil publiseres snart.

Slik har vi testet

Vi legger stor vekt på hvor enkel telefonen er å bruke. Hvordan fungerer menysystem og medfølgende programvare i praksis, og hvor raskt går det å gjøre dagligdagse oppgaver som for eksempel å skrive en e-post? Ettersom vi fokuserer på smarttelefoner for bruk i jobbsammenheng, har vi fokusert mye på oppgaver som for eksempel e-postoppsett og støtte for ulike e-postløsninger. Vi vet imidlertid at en mobiltelefon også brukes privat og til underholdning, derfor har vi også vurdert hvor gode telefonene er til for eksempel avspilling av musikk og film, hvor god kamerafunksjonen er, og så videre.

På de neste sidene tar vi for oss mange av de mest aktuelle modellene uten tastatur på markedet. Du kan også lese tester av andre telefoner vi har testet ved å gå hit.

Les om:

Mobilitet