Test: Sony Ericsson G900 - Mellom to stoler

Test: Sony Ericsson G900 - Mellom to stoler

Sony Ericsson G900 er en interessant telefon, men den havner mellom to stoler.

G900 ligner mye på en helt standard telefon fra Sony Ericsson, men den har en mengde interessante muligheter som skiller den fra den store mengden.

For det første har den et 5 megapiksels kamera som er støttet opp med både bildestabilisator, autofokus og ikke minst blits. Dette gir overraskende gode bilder. Telefonen støtter også 3G og ikke minst WLAN. Det som telefonen ikke har er støtte for Edge. Dette er en lei tendens fra Sony Ericssons side som ikke minst rammer oss her i Norge. Når 3G-dekningen nå engang er det den er her til lands er Edge en viktig teknologi som gir deg brukbar datahastighet. Når du ikke har 3G-dekning er du overlatt til det ekstremt trege GPRS når Edge-støtten ikke er i telefonen. Det skal vel nevnes at G900 heller ikke har støtte for HSDPA.

Bedriftssegmentet

G900 retter seg tydelig mot bedriftssegmentet. Den kjører Symbian-operativsystemet UIQ. Dette er et kraftig operativsystem som Sony Ericsson blant annet kjørte i sin P900-serie. Nå er vi kommet til versjon 3 og det er tydelig at operativsystemet er blitt modent.

G900 kombinerer trykkfølsom skjerm med bruken av tastatur. Tastaturet er et helt standard mobiltastatur, men sammen med den trykkfølsomme skjermen fungerer det meget godt. En viktig ting når det gjelder skjermen: Skal du bruke fingrene til å manøvrere med, må du skifte fra listevisning, som av en eller annen mystisk grunn er standardoppsettet, til rutevisning. Dette er eneste måte å få store nok ikoner til å manøvrere med fingrene. Med rutevisning fungerer det meget bra.

Programvare

G900 er stappet med programvare. Du har en egen Office-pakke som lar deg redigere Word- og Excel-dokumenter. For dem som har Exchange som ryggrad i bedriften, kan telefonen synkroniseres med denne uten problemer. Nettleseren er fra Opera i versjon 8,65, og du finner i tillegg en RSS-leser. Musikkspiller og FM-radio er også tilstede samt at du har fått en egen liten applikasjon som fungerer som gule lapper. Denne siste er svært nyttig.

Konklusjon

G900 er en telefon som etter vår mening, til tross for avanserte funksjoner, ikke helt blir en bedriftstelefon. Samtidig er den litt vel avansert som en vanlig forbrukertelefon. I tillegg virker den litt ustabil, den har en tendens til å restarte med jevne mellomrom. UIQ-systemet er heller ikke av de raskeste. Du får en følelse av å vente litt vel mye. Det er å håpe at Sony Ericsson bruker mer tid på å optimalisere systemet i fremtiden.

 

Sony Ericsson G900

 

Pris: Ca. kr 3 300 uten abo.
Internett: www.sonyericsson.no

 

Mobilitet