TEST: Tilbake til fasttelefonen

TEST: Tilbake til fasttelefonen

Redd for stråling fra mobilen? iFusion Smartstation gjør om en iPhone til en god, gammeldags fasttelefon.

iFusion er kanskje det mest spesielle iPhone-tilbehøret vi har hatt til test på lenge.

Det ser ut som en fasttelefon fra 90-tallet – til og med spiralsnoren til telefonrøret er på plass. iFusion kobler seg imidlertid trådløst til mobiltelefonen din via Bluetooth, og fungerer dermed i praksis på samme måte som et Bluetooth-hodesett – men med kabel.

Du kan også «dokke» iPhone-en for å lade den, og ved å koble en usb-kabel mellom iFusion og pc-en kan du synkronisere iPhone-en mot iTunes. Men den funksjonen mange nok vil sette størst pris på, er at du endelig igjen har mulighet til å slenge på røret når plagsomme telefonselgere ringer!

Enkel å sette opp

Telefonen er enkel å sette opp. Du holder inne en knapp et par sekunder til den begynner å blinke, så finner du iFusion i listen over tilgjengelige Bluetooth-enheter på telefonen. Så snart mobilen og iFusion er koblet sammen, fungerer telefonsamtaler som på en vanlig fasttelefon.

Du bruker nummertastene på mobilen til å ringe etter at du har løftet av røret, og avslutter samtalen ved å legge på røret.

Trenger vi den?

Dette fungerte fint, og lydkvaliteten var god. Med høyttalerfunksjonen kan du også bruke iFusion som håndfri konferansetelefon. Kobler du til eksterne høyttalere via 3,5 mm-utgangen, vil du i tillegg kunne bruke iFusion som en vanlig høyttalerdokk til musikk. Det er for øvrig mulig å laste ned app-er som lar deg bruke telefonløsningen mot eksisterende sentralbordløsninger, slik at man kan få sitt faste direktenummer rutet rett til mobilen.

Vi er litt usikre på nytteverdien av et slikt produkt, men er du av dem som foretrekker å snakke i en fasttelefon fremfor en mobiltelefon, kan det ha noe for seg. Usikkerhet rundt mobilstråling og kreftfare vil nok for noen være et godt argument for et produkt som iFusion. Og det at iFusion også fungerer som lade- og synkroniseringsstasjon øker også nytteverdien. Men vi tror likevel produktet er for spesielt interesserte.

Produktet importeres av iTing AS, og Telefast og 20:20 Mobile er distributører.

Les om:

Mobilitet