Ti spreke bruksområder for din gamle Iphone

Ti spreke bruksområder for din gamle Iphone

På fredag kan du kjøpe en ny Iphone 3G med Netcom-abonnement. Her er ti forslag til hva du kan gjøre med den gamle.

Brukte du sparepengene på en ny Iphone for noen måneder siden, er du kanskje ikke blant dem som gleder seg mest til neste versjon blir allemannseie førstkommende fredag. Når Netcom nå lanserer 3G-versjonen i Norge vil din gamle Iphone føles håpløst gammeldags ut.

Den trenger imidlertid ikke å havne rett i søppelbøtta. Nettstedet Electricpig kommer med ti gode forslag til hva du kan bruke den til.

1. Lat som den er en Ipod

Iphone har all funksjonaliteten til Ipod Touch. Bare kast sim-kortet og lat som du bare kjøpte den på grunn av musikkfunksjonene.

2. Kast innmaten og bruk den som sigarettholder

Mobilen har omtrent riktig størrelse og form til å få plass til seks sigaretter, og du vet at den fint får plass i brystlomma. Bare skrell bort all elektronikk på innsiden, og fest to små hengsler på sidene.

3. Gjør den om til adressebok

Apples adressebok-applikasjon er en av de beste på markedet. Du kan rett og slett feste telefonen permanent til skrivebordet og kun bruke den som en fancy adressebok.

4. Resirkulering

Bruk kartet på telefonen til å finne nærmeste elektronikkforhandler. Selger de mobiltelefoner, må de også ta imot gamle for resirkulering. Du vil få sove bedre om natten når du vet at du ikke har bidratt til at polisen smelter.

5. Send den til Afrika

FN og en rekke andre organisasjoner hjelper de fattigste afrikanske landsbyene med å få mobildekning. Vi har en mistanke om at ikke alle har en lokal Apple-forhandler, og de vil sikkert sette pris på en telefon også uten 3G-funksjonalitet.

6. Bruk den som ekstern disk

Telefonen kan også brukes som en ekstern lagringsenhet for din Macbook Air. Den maskinen har nemlig ikke så god plass til minne, så 8 gigabyte ekstra kan komme godt med.

7. Fotoramme

Sett opp Iphone ved senga, velg fotografier og kjør et bildegalleri. Selv ikke de kuleste digitale fotorammene kan foreløpig tilby trykkfølsom scrolling på skjermen.

8. Les den som en eBok

Kanskje ikke det samme lesevennlighet som en vanlig bok, men en nyttig liten applikasjon for lange tog- eller bussreiser. Last ned Krig og fred hvis du har ekstra god tid.

9. La ungene få den

Uten skarpe kanter, giftige eller løse deler, er Iphone et passe leketøy for barn i alle aldre. Bare husk å fjerne sim-kortet først.

10. Selg den på nettet

Du kan fortsatt få en grei pris for første generasjons Iphone online. Prisen for en brukt 8 gigabyte-utgave ligger på rundt 3000 kroner, mens du kan få nesten 5000 for 16 GB-versjonen.

Les om:

Mobilitet