Tieto i mobilbanksamarbeid

Tieto i mobilbanksamarbeid

Tieto, Nokia og Aalto-universitet samarbeider om nytt konsept som skal gjøre bankhverdagen enklere for smarttelefonbrukerne.

Tieto lanserer en ny mobilbankløsning i samarbeid med Nokia og Aalto-universitetet. Løsningen er tenkt å gjøre hverdagen enklere for mobile bankkunder ved å tilby avanserte tjenester via smarttelefoner.

Første av sitt slag

Løsningen er den første av sitt slag i Europa. Neste versjon, som er utviklet i MOFS-programmet (Mobile Finance Services), har allerede skapt interesse blant mange banker. De første implementeringene er planlagt gjennomført i 2011.

Målsetningen er at såkalte e-banktjenester alltid skal være tilgjengelig og kun et tastetrykk unna. Deretter skal kunden ledes direkte inn på egen startsside i banken. Løsningen er basert på et felles satsingsområde for mobile finanstjenester (Mobile Finance Services, MOFS) hos Tieto, Nokia og Aalto universitet.

- Eiere av smarttelefoner har allerede app-er som gjør livene deres enklere. Behov knyttet til penger oppstår gjerne på en ad hoc-basis, for eksempel muligheten for å sjekke balansen på lønnskontoen umiddelbart - i butikker før en kjøpsbeslutning, eller muligheten til å gi umiddelbare mikrooverføringer til venner og familie, sier Sirpa Riihiaho, lærer og forsker på strategisk brukervennlighet ved Aalto-universitetet, ifølge en presseuttalelse.

- Kostnadseffektivt konsept

Mobilbankløsningen skal gi brukeren oppdaterte beskjeder om transaksjoner og balanse, bistå med å huske regninger som forfaller og vise brukeren veien til nærmeste minibank. Flere tjenester kan også inkluderes, som online forsikringshjelp hvis uhellet skulle være ute, og øyeblikkelig hjelp med skadeoppgjør. Tjenestene kan brukes med en enkel, men sikker innloggingsløsning. Beskjedene som kommer via mobilbanken er gratis, i motsetning til sms-basert teknologi.

- Mobilbanker er et nytt kostnadseffektivt konsept innenfor finansnæringen. Det gjør at du kan tilby umiddelbare, proaktive og personlige tjenester og skape en engasjerende opplevelse for forbrukeren. Dette gir en ny konkurransefordel for banker som vil være ledende innenfor konsumentmarkedet og ha muligheten til å ta i bruk et kostnadsfritt meldingssystem til kundene, sier Kolbjørn Haarr, administrerende direktør for Tieto Norway.

Les om:

Mobilitet