Tim Cook til Kina for å møte politiker

Tim Cook til Kina for å møte politiker

Apple-sjef Tim Cook er i Kina igjen, ti måneder etter sitt siste besøk.

Cook har hatt et møte med politiker Miao Wei, leder for Kinas Departement for industri og informasjonsteknologi.

De to diskuterte den globale smarttelefonindustrien, nye trender innen innovasjon og Apples utvikling i Kina.

Det står det i et kort sammendrag på departementets hjemmeside.

Cook har vært i Kina før, i 2010 som Apples nestkommanderende for å undersøke hendelsen med ansatte fra Iphone-fabrikken til Foxconn som tok selvmord.

Han kom tilbake igjen i mars 2011, for første gang som sjef for selskapet, hvor han besøkte kinesiske politikere og fikk en rundtur på Foxconn-fabrikken. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Økende granskning

Kina har blitt en viktig aktør i Apples virksomhet, både som marked og fordi det er her selskapet produserer Iphone og Ipad, gjennom leverandører som Foxconn, som har mer enn 1,2 millioner ansatte.

De siste årene har Apple møtt motstand og sett en økende granskning på grunn av arbeidsforholdene ved Foxconns fabrikker. Mange hevder de dårlige arbeidsforholdene har ført til at ansatte har tatt selvmord, samt store protester med flere tusen ansatte involvert.

På tirsdag denne uken skal Cook også ha hatt et møte med USAs ambassadør i Kina, Gary Locke. Her skal Cook ha sagt at Apples butikker i Kina er blant de som gjør det aller best.

I forrige måned lanserte Apple den nye Ipad og Iphone 5 i Kina. Selskapet har senere sagt at de solgte mer enn to millioner Iphone 5 i Kina bare i løpet av den første helgen etter lanseringen.

Mobilitet