Tre nye fra Nokia

Tre nye fra Nokia

Lanserer tre telefoner med fullt qwerty-tastatur og fokus på sosiale medier.

Nokia har nettopp lansert tre nye mobiltelefoner, C3, C6 og E5. Alle de tre modellene har fokus på meldingstjenester og sosiale medier, samtidig som selskapet lover at prisene skal være av det relativt snille slaget.

For å understreke fokuset på nettopp det å skrive meldinger og holde kontaktet med venner og kjente via sosiale nettsteder er de tre telefonene utstyrt med full qwerty-tastatur og støtte for en rekke e-post- og nettprattjenester, samt de mest populære sosiale nettstedene.

- Vi har hatt stor suksess med våre meldingsbaserte modeller. Vi har sett at støtten for e-post- og nettprattjenester har vært svært populær på våre andre qwerty-utstyrte smarttelefoner, blant annet Nokia E71 og E63. Folk vil ha tilgang til de beste nettjenestene og sosiale nettverkene på rimelige telefoner, om det nå er for å sende tekstmeldinger, e-post eller for å legge ut meldinger på Twitter. Med Nokia C3, C6 og E5 har vi fokusert på nettopp disse funksjonene, sier Anssi Vanjoki i Nokia i en pressemelding.

Enkle mobiler med avanserte muligheter

Nokia C3 er, ifølge selskapet selv, den første mobiltelefonen basert på Series 40 som også er utstyrt med fullverdig qwerty-tastatur, og også den første med direkte tilgang til sosiale nettverk direkte fra hovedmenyen. Her skal brukerne enkelt kunne følge med på og bruke de sosiale nettverkene de benytter seg av, som blant annet Facebook og Twitter.

Telefonen har videre støtte for Nokias Ovi Mail og Ovi Chat, som lar sette opp både e-post og nettprat uten å måtte gå via pc-en først. På maskinvaresiden er det støtte for blant annet trådløsnett og minnekort opp til åtte gigabyte. Nokia C3 er utstyrt med en skjerm på 2,4 tommer og et kamera på to megapiksler. Telefonen kommer i tre forskjellige fager, gylden hvit, grå eller rosa, og er ventet klar for salg i løpet av våren. Prisen er satt til 90 Euro, noe som fort kan bety et lite stykke over 1 000 kroner her til lands.

For de som er ute etter en litt mer avansert telefon, men som fortsatt vil ha fokus på mange av de samme type tjenestene, kan Nokias kommende C6 være et annet alternativ. C6 er en Symbian-basert telefon med trykkfølsom skjerm på 3,2 tommer og tastatur som skyves ut fra telefonen. Også her vil mange av nettjenstene være tilgjengelige direkte fra hovedskjermen på telefonen, man kan blant annet følge nyhetsoppdateringer fra Facebook direkte.

Telefonen er ellers utstyrt med kamera på fem megapiksler, med både autofokus og blits. Nokias Ovi Maps med støtte for navigering for både bil og fotgjengere ligger ferdig installert på telefonen, i tillegg til at det er støtte for å laste ned ytterligere programmer via Nokias nettbutikk for mobilprogrammer, Ovi Store.

Nokia C6 er også ventet klar for salg i løpet av våren. Prisen er satt til 220 Euro, noe som fort kan bety nærmere 3 000 kroner her til lands.

Ny modell i E-serien

Den siste av de nye modellene fra Nokia i denne omgang er en ny modell i E-serien. Nokia E5 følger oppskriften man skapte med blant annet Nokia E72 og E63, og er en telefon som er vel så godt egnet for de som liker å følge med på sosiale nettverk, som for de som bruker telefonen i jobbsammenheng.

Nokia E5 har operativsystemet Symbian i bunnen, og har blant annet støtte for både Exchange og IBM Lotus Notes, to av de mest utbredte e-post-systemene i bedrifter verden over. E5 har ellers mye av maskivaren felles med den noe rimeligere C3, noe som blant annet innebærer skjerm på 2,4 tommer. Nokia E5 vil være klar for salg i løpet av tredje kvartal i år. Prisen ser ut til å havne på 180 Euro, eller rett rundt 2 000 kroner her til lands.

Les om:

Mobilitet