Tre nye fra Sony Ericsson

Tre nye fra Sony Ericsson

Utvider Xperia- og Vivaz-familien.

I forbindelse med Mobile World Congress som avholdes i Barcelona denne uken, har Sony Ericsson lansert to nye smarttelefoner basert på Googles Android-operativsystem: Xperia X10 mini og X10 mini pro. Modellene er miniversjoner av Xperia X10, som kommer i butikkene i mars.

Begge X10 mini-telefonene har en 2,55 tommer kapasitiv berøringsskjerm med en oppløsning på 240 x 320 piksler. Pro-modellen har et bakbelyst QWERTY-skyvetastatur, noe som gjør den litt større og tyngre enn lillebroren.

Telefonene kjører versjon 1.6 av Android-operativsystemet med et eget Sony-Ericsson-grensesnitt på toppen. Ifølge Sony Ericsson vil det bli mulig å oppgradere til nyere versjoner av programvaren på et senere tidspunkt.

På skjermen finnes det fire programikoner som kan tilpasses til eget behov. Her kan man plassere ulike widgets som gir direkte tilgang til de applikasjonene man bruker mest. Akkurat som Xperia X10, har de to nye telefonene støtte for Timescape, Sony Ericssons applikasjon for å holde oversikt over tekstmeldinger, tapte anrop og oppdateringer på Facebook og Twitter. Ettersom det er snakk om Android-telefoner, kommer de også med en rekke Google-applikasjoner forhåndsinstallert, som Maps med Street View, Talk og Voice Search.

Blant andre funksjoner finner vi et 5-megapiksel kamera med autofokus og geomerking, assistert GPS og FM-radio. Telefonene kobler seg opp på internett med wlan, super-3G og Edge.

Xperia X10 mini og X10 mini pro blir tilgjengelig i utvalgte land fra andre kvartal. Norske priser er ikke kjent, men ifølge IDG News vil X10 mini koste 350 euro (cirka 2850 kroner), mens pro-versjonen vil koste rundt 20 euro mer (cirka 160 kroner).

Vivaz pro

Sony Ericsson har også lansert en pro-versjon av Vivaz-telefonen med fullt tastatur. Den Symbian-baserte mobiltelefonen kommer også i løpet av andre kvartal og vil koste mellom 450 euro og 500 euro.

Vivaz pro har en 3,2 tommer berøringsskjerm med en oppløsning på 360 x 640 piksler. Akkurat som flaggskipet Sony Ericsson Vivaz, som ble annonsert i januar, gjør Sony Ericsson Vivaz pro videoopptak i HD-kvalitet. Kameraet er på 5,1 megapiksler og har både autofokus, bildestabilisator og geomerking.

Les om:

Mobilitet