Uheldig debut for Tim Cook

Uheldig debut for Tim Cook

Det var i går store forventninger til Apples pressekonferanse. Desverre for Cook representerte han skuffelse for mange Apple-fans.

I går startet Apple sin nye æra, en fremtid uten Steve Jobs i spissen.

Rykteflom

Etter måneder med store spekulasjoner, rykter og bedrevitere var forventningene enorme til hva Apple ville lansere. Desverre for Tim Cook hadde han ingen Iphone 5 å vise til, bare en forbedret versjon av Iphone 4, kalt Iphone 4S.

Med tanke på at Iphone 5 eksisterte på folkemunne allerede før den ble lansert, ble det naturlig nok en skuffelse for mange Apple-fans.

Uten den energiske Steve Jobs i spissen, ventet publikum at Cook ville presentere unike nye enheter for å begeistre publikum.

- Det er litt uheldig timing at den første produktlanseringen uten Jobs ikke den mest spennende i verden, sier analytiker Alex Spektori i Strategy Analytics til Los Angeles Times.

- Samme telefon

Spektori mener Apple presenterte en oppgradert versjon av Iphone 4 ved å ikke kalle den Iphone 5.

- Apple innrømmer på en måte at det er i utgangspunktet den samme telefonen, men med noen spesielle funksjoner, sier han videre.

Da Steve Jobs stod på podiet valgte han å bygge opp spenningen,og komme med de store nyhetene selv. Cook derimot, lot andre medarbeidere stå for mye av konferansen og offentliggjøringen av Iphone 4S og dens funksjoner.

Hopper etter Wirkola

Det sier seg selv at Tim Cook har store sko å fylle, men Steve Jobs selv har stor tro på Apples nye leder.

- Tim Cook er den beste ansettelsen jeg har gjort, skal Jobs tidligere ha sagt, ifølge nettavisen e24.no.

Analytiker Colin Gillis i BGC Partners understreker at det er viktig å gi Cook tid til å overbevise.

- Dette var ikke en hjemmeseier for Tim Cook. Det var tilstrekkelig, for alt han kan gjøre er å være seg selv. Han får flere sjanser, sier han.

Tim Cook overtok etter Jobs 24.august i år.

Les om:

Mobilitet