UTBREDT: Mens det selges flest Android-enheter, foretrekker amerikanske bedrifter å utvikle app-er for Iphone til internt bruk.

UTBREDT: Mens det selges flest Android-enheter, foretrekker amerikanske bedrifter å utvikle app-er for Iphone til internt bruk.

I USA er 3 av 4 apper for Iphone

I amerikanske virksomheter er rundt 73 prosent av app-ene utviklet for IOS, 26,5 prosent er Android, mens 0,3 prosent bare er Windows.

Tallene kommer fra Appian, et selskap som arbeider med administrasjon av mobilapp-er. Ifølge Appian er det rundt to millioner app-installasjoner i verden. De hevder også at virksomheter i USA i større grad foretrekker IOS, mens Android er mer i bruk i Europa og Asia.

Tallene fra Appian strider mot salgstallene for mobile enheter verden rundt, som viser at Android-enheter dominerer markedet. Ifølge analyseselskapet IDCs siste rapport om smarttelefoner, er Apples markedsandel bare 13,5 prosent på verdensbasis. Og resten er i hovedsak Android.

Ifølge Appian er det først og fremst app-er for salg og markedsføring som er mest vanlige, med app-er for service-tjenester utenfor bedriften og personaladministrasjon på andre- og tredjeplass. 

Blant bransjer er det it-tjenester og konsulentvirksomhet som benytter app-er mest, fulgt av offentlig sektor.

Les om:

Mobilitet