- Var det nok, Apple?

- Var det nok, Apple?

Mobiltoppen oktober 2011: PC World Norge tester fortløpende de mest aktuelle smarttelefonene. Disse telefonene er best akkurat nå.

Vi venter snart Apples nye iPhone 4S til test. Men var oppgraderingen stor nok til at Apple igjen klarer å kapre førsteplassen på Mobiltoppen?

Apples iPhone 4 klorte seg fast på førsteplass på Mobiltoppen i flere måneder, før Android-konkurrentene tidligere i år klarte å rive den ned fra pallen. Selv om iPhone 4 fortsatt er den mest brukervennlige mobiltelefonen på markedet, og den telefonen med best utvalg av gode apper, har konkurrentene for lengst lansert Android-mobiler som er teknisk overlegne.

LES OGSÅ:

Windows Phone 7.5 entrer mobiltoppen

Det var derfor en etterlengtet – og høyst nødvendig – oppgradering som ble lansert av Apple-sjef Tim Cook den 4. oktober. Den nye iPhone 4S-modellen får tokjerneprosessor, en kraftigere grafikkprosessor, et bedre kamera og forbedret programvare (IOS 5 med blant annet avansert talestyring). Selv om det ytre forblir likt, er altså innmaten nå omtrent på høyde med de mest avanserte Android-telefonene, som blant annet Samsung Galaxy S II og HTC Sensation.

Spørsmålet er om det er nok. Iphone 4S har klart å hente inn noe av forspranget Android-telefonene hadde på teknologisiden, men konkurrentene vil komme med nye og enda bedre modeller på løpende bånd de nærmeste månedene. Om iPhone 4S er en stor nok oppgradering, vet vi først når vi har testet telefonen. Vi kommer tilbake med en test senere i høst.

Uendret toppliste

Mobiltoppen er uendret denne måneden, bortsett fra at vi har valgt å ta med den gamle iPhone 3GS-modellen i budsjettklassen. Med en pris på 2 890 kroner kan den være et aktuelt alternativ for dem som synes iPhone 4 eller 4S blir for dyr, men som vil ha tilgang til det gode apputvalget i Apple Store. Gammel og utdatert maskinvare gjør imidlertid at vi mener de fleste vil gjøre et bedre valg ved å heller velge en rimelig Android-telefon, for eksempel Sony Ericsson Xperia Neo.

Disse kommer

Vi har nå fått inn flere nye mobiltelefoner til test, og vil ta med noen av disse på Mobiltoppen neste gang. Den første vi holder på å teste, er Sony Ericsson Xperia Active. Dette er en støv- og vanntett mobiltelefon spesielt beregnet på treningsbruk. Vi tester også tastaturmobilen Sony Ericsson Xperia Pro.

Nokia har sendt oss Nokia N9, den første mobiltelefonen som er basert på MeeGo-grensesnittet. Mobiltelefonen skal etter sigende ligne veldig på Nokias kommende Windows Phone 7.5-telefon, som er blitt litt forsinket – og antagelig ikke kommer før tidlig neste år. En rekke konkurrenter er imidlertid klare med Windows Phone 7.5-telefoner allerede nå i høst, blant annet ZTE og HTC. Disse kommer inn til test senere.

Motorola lanserer i disse dager smarttelefonen Motorola Atrix i Norge. Dette er en smarttelefon med firetommers skjerm med høy oppløsning (540 x 960 punkter), tokjerneprosessor og ellers ganske kraftige spesifikasjoner. Det mest spesielle med telefonen er imidlertid at den kan plasseres i en dokkingstasjon som ligner en bærbar pc. Dokkingstasjonen inneholder stor skjerm og tastatur, og dermed har du plutselig gjort om mobiltelefonen til en bærbar pc. Om dokkingløsningen også vil bli solgt i Norge, er vi ikke sikre på ennå – men vi holder deg selvfølgelig oppdatert på pcworld.no og i bladet så snart vi får inn produktet til test.Klikk på bildet for å se hele topplisten.Klikk på bildet for å se hele topplisten.
Klikk på bildet for å se hele topplisten.

LES OGSÅ:

Mobiltoppen (juli 2011)

Les om:

Mobilitet