Verbs sluppet for iPad

Verbs sluppet for iPad

Lynmeldingsklienten Verbs er endelig lansert i dedikert iPad-drakt. Dessverre mangler fremdeles én viktig funksjon.

Verbs, en av de lekreste lynmeldingsklientene til iPhone, er oppdatert med støtte for iPad.

Appen har blitt universell, så om du allerede har kjøpt den for iPhone, er det bare å laste den ned til iPad-en helt gratis.

Minimalistisk

Verbs for iPad byr på en relativt lik brukeropplevelse som iPhone-utgaven, men er hakket mer oversiktlig, i hvert fall om du har flere samtaler samtidig. Grensesnittet er av den minimalistiske sorten.

Du kan logge inn med Google Talk, AIM, MobileMe og Facebook, og sette opp flere kontoer om du ønsker det. Chatter du med personer i flere kontoer samtidig, kan du få tilgang til en felles venneliste og samtaleoversikt på samme sted, slik at du slipper å navigere deg frem og tilbake. Ved å bruke flerfingerbevegelser som å dobbelttrykke og sveipe er det lett å svitsje mellom samtalene.

Du kan for øvrig chatte i både horisontal og vertikal visning.

Verbs er ikke fullstappet med funksjoner, men det finnes et par kjekke muligheter. Du kan sende samtaler via e-post, senke lenker til Instapaper og se på iWork-dokumenter rett i appen. Fildeling kan du gjøre via CloudApp eller Droplr, slik at du enkelt kan laste opp bilder fra en samtale og ha dem tilgjengelig andre steder.

Appen støtter multitasking, men som standard vises notifikasjoner bare i 10 minutter etter at du har lukket appen. Ønsker du ubegrenset tid er du nødt til å kjøpe Pro-utgaven som tilgjengelig som en "in-app purchase" til 35 kroner. Da får du vaskeekte push-notifikasjoner og muligheten til å være pålogget i opptil sju dager. Hvis du allerede har kjøpt Verbs Pro på iPhone, kan du låse opp dette gratis på iPad også.

MSN-støtte "på vei"

Verbs har som nevnt støtte for en rekke chattetjenester, men enn så lenge er det ikke støtte for Windows Live Messenger. Kjedelig, ettersom Microsofts tjeneste er ganske populær her til lands. Nettprater du med Google Talk, AIM, MobileMe eller Facebook er den imidlertid midt i blinken.

Støtte for MSN skal imidlertid være på vei, så vi får bare krysse fingrene for at det skjer i løpet av veldig nær fremtid. I såfall får Verbs tommelen opp av oss.

Verbs er tilgjengelig på App Store her, og for øyeblikket kan den kjøpes til nedsatt pris på 7 kroner.

Les mer om Verbs her.

PS: Ønsker du en mer funksjonsrik lynmeldingsklient på iPad-en din, kan du sjekke ut IM+ eller BeeJive. Designmessig ikke like stilrene som Verbs, men desto mer funksjoner er på plass.

Les om:

Mobilitet