Verdens første Android-dokkinghøyttalere

Verdens første Android-dokkinghøyttalere

De som foretrekker Android-mobiler fremfor iPhone har lenge hatt grunn til å føle seg diskriminert av utstyrsprodusentene. Men nå kommer endelig dokkinghøyttalere for Android.

Markedet oversvømmes av høyttalere i alle mulige varianter med dokkingfunksjon for iPhone eller iPod. Nå har Philips lansert det de hevder er verdens første dokkinghøyttalere for Android.

Problemet til nå har vært at Micro USB-uttaket på Android-telefoner befinner seg på ulike steder på hver enkelt telefon, og at telefonene er i ulike størrelser. Det har Philips løst ved å lage en løsning som kan justeres i tre dimensjoner, slik at du skal få plugget inn alle telefonmodeller – enten USB-kontakten befinner seg oppe, nede eller på sidene av telefonen.

Høyttalerne finnes i tre varianter, i en produktserie som alle heter «Fidelio for Android». Modell AS851 er den største og mest avanserte, og har en utgangseffekt på totalt 30 watt RMS. Den litt mindre AS351-modellen har ikke fullt så mye trøkk, men har til gjengjeld mulighet for batteridrift, slik at den kan brukes både hjemme og på farten. Utgangseffekten er på 10 watt RMS. Den tredje modellen, AS111, er en kompakt enhet som ser ut som en klokkeradio –beregnet på å stå på nattbordet og brukes som vekkeklokke.

Philips har laget en egen Android-app spesielt tilpasset de nye høyttalerne. Via denne appen får du også tilgang til internettradiokanaler. Prisen ligger på 1 799, 999 og 799 kroner for henholdsvis AS851, AS351 og AS111.

Les om:

Mobilitet