Verdens første Androidtelefon med to kjerner

Verdens første Androidtelefon med to kjerner

LG avslører Optimus 2X, som støtter video i 1080p HD og raskere multitasking takket være Nvidias Tegra II-tokjerneprosessor.

På torsdag avduket LG Electronics den nye Optimus 2X, en smarttelefon basert på Android og Nvidias dual-core Tegra II-prosessor, som støtter videoavspilling og -opptak i 1080p HD-oppløsning.

LES OGSÅ:

Android 2.3 støtter mobilbetaling og "bump"-teknologi

Prosessoren kjører med en klokkefrekvens på 1 gigahertz, og gir brukerne raskere, jevnere nettsurfing og spillopplevelse, samt multitasking med nærmest ingen forsinkelser på skjermen, meddeler LG ifølge PC Worlds nyhetstjeneste.

Telefonen har en 4-tommers skjerm, 8 gigabyte innebygget minne som kan utvides med microSD-kort, samt 8 megapiksel kamera bak pluss 1,3 megapiksel frontkamera. Telefonen kommer først med Android 2.2, men skal oppgraderes til Android 2.3 (Gingerbread) etter hvert, opplyser LG.

Film som tas opp i 1080p kan sees på HDTV-er via HDMI.

Utfordrer toppsjiktet

LG hevder å være det første selskapet som lanserer en smarttelefon med tokjerneprosessor. Selskapet har slitt i toppsjiktet av smarttelefonmarkedet, men som førstemann ut med tokjerneprosessor i en smarttelefon håper selskapet å ta opp konkurransen med Apple, Samsung og HTC. Lanseringen av LG Optimus 2X er et bevis på selskapets satsning i den øverste delen av smarttelefonmarkedet, hevder LG.

LES OGSÅ:

Ny ARM-prosessor gir spill og 3d på smarttelefoner

LG skriver i en pressemelding til PC World at det foreløpig er uklart hvor mye telefonen vil koste og når den blir tilgjengelig på det nordiske markedet. Telefonen skal i hvert fall presenteres på CES 2011 i Las Vegas i januar.

Tokjernetrend i 2011

Tokjerneprosessorer i smarttelefoner antas å bli en av de store maskinvaretrendene i 2011. Produsenter har tidligere markedsført mobiltelefoner basert på antall megapiksler og gigabyte med lagringsplass, men fremover vil de fokusere mer på databehandling på flere kjerner (multi-core computing), ifølge en rapport fra analyseselskapet CCS Insight.

LES OGSÅ:

Android-telefoner støtter 3d uten briller

Forbrukere bør likevel ta uttalelser om ytelsesforbedringer med en klype salt. Smarttelefoner kommer til å bli markedsført som ”dobbelt så raske” på grunn av tokjerneprosessorer, selv om slike påstander ikke reflekterer den virkelige ytelsen, skriver CCS Insight.

Les om:

Mobilitet