Verdens første minibærbare med 4G

Verdens første minibærbare med 4G

Samsung først ute med innebygget 4G-modem.

I desember i fjor leverte Samsung det første 4G-modemet til verdens første kommersielle 4G-nett i TeliaSoneras regi i Stockholm og Oslo. Nå har Samsung flyttet denne teknologien inn i pc-en.

På Mobile World Congress i Barcelona i går viste Samsung frem verdens første minibærbare pc med innebygget modem for 4G. Samsung N150, som allerede selges med 3G og mobilt bredbånd, kan på forespørsel leveres med 4G.

N150 kommer med Intels nye brikke for minibærbare, samt den nye Atom-prosessoren N450. Pc-en har en 10,1 tommer stor skjerm, innebygget webkamera, mikrofon, samt utgang for høretelefoner. Aktuelle farger er hvit, svart og rosa.

Ifølge Samsung er batteritiden N150 på inntil 8,5 timer. PC Worlds erfaring er imidlertid at 4G-modemet som Samsung lanserte før jul bruker mye strøm - det blir svært varmt nesten med en gang etter at man plugger den i pc-en. Dermed kan batteritiden på N150 i realiteten være langt mindre når 4G-modemet er i bruk.

Ifølge Digi.no kommer 4G-pc-en til å bli gjort tilgjengelig for norske kunder i løpet av kort tid. Prisen er foreløpig ikke kjent, men N150 med 3G har en veiledende pris på rundt 2800 kroner. Digi.no skriver imidlertid at 4G-prisen kommer til å bli betydelig høyere.

I tillegg til N150, viser Samsung frem flere bærbare pc-er på MWC. Blant annet presenteres N210 og N220 som har ”sølesikkert” tastatur, dobbelt operativsystem for hurtigstart, samt tyverisikring.

Mobilitet