Verdens tynneste smarttelefon

Verdens tynneste smarttelefon

Huaweis nye smarttelefon er knapt sju millimeter tynn.

Det var på CES-messen, som går av stabelen i i Las Vegas denne uken, at kinesiske Huawei lanserte det de selv omtaler som "verdens tynneste smarttelefon".

Nye Huawei Ascend P1S er ikke mer enn 6,68 mm tykk. Det gjør den, såvidt vi vet, til den slankeste telefonen på markedet. I hvert fall i skrivende stund. Til sammenligning er Samsung Galaxy SII 8,49 mm tykk, mens iPhone 4S er "hele" 9,3 mm tykk.

Den sylslanke Huaweis-telefonen har en 1,5 Ghz-prosessor med doble kjerner, én gigabyte arbeidsminne og fire gigabyte internminne. Ikke så mye lagringsplass, men for den som ønsker mer lagringsplass, er det heldigvis støtte for minnekort.

P1S har en 4,3-tommer AMOLED-skjerm med en oppløsning på 960x540 piksler. Skjermen er for øvrig av Gorilla-glass, og bør dermed tåle en ripe eller ti. Batteriet er på 1670mAh, noe Huawei hevder vil gi 30 prosent bedre batterilevetid enn hos andre high-end-telefoner.

Ice Cream Sandwich

Ascend P1S kommer med to innebygde kameraer: et på baksiden med 8 megapiksler, samt HD-kamera på fremsiden med 1,3 megapiksler. Begge kameraene har LED-blitzlys og HDR-optimalisering. Telefonen har også støtte for USB 3.0.

Telefonen kommer med Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) installert.

Huawai har også lansert en søstertelefon, Ascend P1, som er litt tykkere (7,69 mm) og har et noe større batteri. Begge telefonene kommer i en rekke ulike farger som sort, hvit, rød, rosa og gul, og Huawei lager også egne utskiftbare deksler.

Ifølge PC Worlds nyhetstjeneste vil Ascend P1S komme i salg i Europa i april. Prisen vil trolig ligge på rundt 400 dollar, cirka 2300 kroner. Flere detaljer vil avsløres i neste måned på Mobile World Congress i Barcelona.

Les om:

Mobilitet