VG+ lansert på iPad

VG+ lansert på iPad

VGs iPad-utgave er her og du kan prøve den gratis i to uker.

Åtte måneder skulle det gå fra iPad ble lansert i USA før den offisielt kom til Norge. Den norske lanseringen var svært etterlengtet, selv om svært mange allerede hadde skaffet seg Apples tavle-pc fra utlandet. Over 70 000, ifølge statistikk fra Finn.no.

Det er ikke bare vanlige brukere som ser på iPad som en spennende plattform. Flere norske mediehus har i sommer og høst jobbet med å utvikle iPad-versjoner av sine publikasjoner, og mest oppmerksomhet har kanskje VGs løsning fått. I dag ble den endelig lansert på App Store.

Oppdateres to ganger daglig

- Det er ikke en digital versjon av avis eller en ny måte å lese VG Nett på, men et nytt produkt som bringer deg nyhetene på en ny måte, skriver VGs sjefredaktør Espen Egil Hansen.

VG+ skal oppdateres to ganger daglig av VGs egen iPad-redaksjon - klokken 06 om morgenen og klokken 18 om ettermiddagen/kvelden. VG+ kommer til å koste penger, men de to første ukene kommer iPad-avisen til å være gratis. Ifølge Espen Egil Hansen er det to grunner til det.

- For det første er dette et nytt produkt som ingen kjenner. Vi ønsker derfor å introdusere VG+ til flest mulig i en prøveperiode. For det andre er ikke VG+ ferdig utviklet. Dette er et nytt medium og et nytt produkt for oss også. Vi er forberedt på at vi gjør noen feil i begynnelsen, men vi skal komme med hyppige oppdateringer slik at utgavene blir bedre og bedre fram til vi lukker og tar betalt.

Nøyaktig hvor mye VG+ vil koste er ikke kjent. Ifølge Journalisten.no tenker de imidlertid å tilby månedsabonnementer i prissjiktet 60 til 99 kroner. VG kommer til å ta betalt utenfor Apples betalingsløsning.

Ny måte å lese aviser på

Macworld-redaksjonen har såvidt rukket å prøvekjøre VG+ og førsteinntrykket er forsåvidt bra. Akkurat som VG sier, åpner app-en for en helt ny måte å lese aviser på. Brukeropplevelsen er ganske annerledes enn vi er vant med fra for eksempel nettutgaven, og det kommer nok til å ta litt tid å venne seg til hvilken vei man skal sveipe fingeren for å lese flere sider av en artikkel, se flere bilder eller bla seg videre til neste sak.

Kombinasjonen av tekst, video og bilder fungerer utrolig bra, og VG har vel aldri sett så bra ut som den gjør nå. Hvorvidt dette er et produkt folk kommer til å betale for, gjenstår imidlertid å se.

Vi kommer tilbake med en større omtale av VG+ snart. Les mer om applikasjonen her. Se demovideo under.

Mobilitet