Vil ha Nokia-telefon med WP7 i år

Vil ha Nokia-telefon med WP7 i år

Stephen Elop krever raske resultater i samarbeidet med Microsoft.

BARCELONA: Samarbeidet mellom Microsoft og Nokia er samtaleemnet når man ikke diskuterer Android og Google under Mobile World Congress i Barcelona.

Det nylig annonserte samarbeidet sendte begge selskaper inn i sentrum av arenaen. I to pressemøter har både Microsoft-sjef Steve Ballmer og Nokia-sjef Stephen Elop måtte kommentere samarbeidet.

- Android er den store utfordreren. Vi ble kurtisert av både Google og Microsoft, og valgte Microsoft. Alternativet kunne bli å forsvinne i Android, sier Elop.

Ballmer poengterte at målet for Microsoft var å ha et økosystem med mange leverandører av telefoner og flere prispunkt. Dette er ansett som en av hovedgrunnene til at Android har nådd toppen i rakettfart.

Android skjøv Nokia sin Symbian ned fra mobilplattformtronen i desember. Nokia er imidlertid fortsatt største smarttelefonleverandør under eget merke, og selger dobbelt så mange som nummer to på lista.

Kjøper seg markedsandeler

Med Nokia på laget har Microsoft fått tilgang til verdens største mobiltelefon- og smarttelefonleverandør. Markedstrykket vil bli formidabelt.

- Vi ser at vi med dette kan få opp markedsandelen for Windows Phone 7 veldig raskt. Dette vil andre leverandører av WP7 tjene på, siden vi får mange flere utviklere og tjenesteleverandører på banen. Kundene vil også være sikre på at plattformen er verdt å satse på, poengterte Ballmer mandag kveld.

I uformelle samtaler får Computerworld bekreftet fra andre mobilprodusenter at de også ser denne muligheten, og faktisk anses som det mest positive med det annonserte samarbeidet.

Fra Meego-miljøet er responsen at dette var som ventet. Men siden denne plattformen er Intels hjertebarn er det likevel sannsynlig at det fortsatt vil kunne spille en rolle.

Elop gjentok forsikringen at det ville komme en Nokia-enhet med Meego i løpet av året.

Nokia får godt betalt i rene penger for å ta i bruk WP7 i sine smartfoner. Selskapet ser også for seg at det vil åpne seg en inntektskanal fra annonsering som de ikke har hatt før.

Elop framholder også at dette er en mulighet for å komme seg inn i det nordamerikanske markedet, som Nokia aldri har fått helt til. Der skal de ta opp kampen med kanadiske RIM Blackberry.

Første WP7-telefon i år

- Men når kommer den første Nokia-telefonen med WP7?

- Jeg har gitt beskjed internt at jeg vil være ekstremt fornøyd om vi får se denne i 2011, smiler Elop. Det betyr sannsynligvis at trykket er høyt for å oppnå dette innad hos finnene.

Nokia-sjefen ble beskyldt for å være en trojaner for Microsoft, men tok utfordringen fra salen. Les videre på neste side!

Les om:

Mobilitet