Vil slå sammen Android-versjoner

Vil slå sammen Android-versjoner

Neste Android-versjon blir en smakfull dessert som begynner på "i".

- Vi har et OS kalt Gingerbread for telefoner. Vi har et OS på trappene for nettbrett kalt Honeycomb. Oppfølgeren begynner på ”i”, er oppkalt etter en dessert, og vil kombinere disse to, sa Google-sjef Eric Schmidt i sin tale på Mobile World Congress i Barcelona tirsdag, ifølge Engadget.

Dette kan bety at Google ønsker å gjøre noe med fragmenteringen av Android-operativsystemet, som bekymrer mange utviklere. Målet er å skrive kode én gang, og at det skal fungere for alle enheter som kjører Android.

Seks måneders syklus

Schmidt sa ikke noen om når oppfølgeren kommer, utover det at oppdateringer skjer i seks måneders sykluser. Honeycomb er som kjent ikke offisielt lansert ennå, og kommer antakelig ikke før tidligst i mars. Det betyr at vi kan måtte vente til over sommeren på neste versjon.

Google-sjefen skrøt samtidig av at det aktiveres 300.000 Android-enheter hver dag, og at det nå finnes 150.000 applikasjoner i Android Market – et tall som er tredoblet i løpet av de siste ni månedene.

Fokuserer på mobiler

Utviklere fokuserer nå i stor grad på mobilapplikasjoner fordi det er der veksten er, tilføyde Schmidt, og poengterte at salget av smarttelefoner oversteg salget av pc-er i fjerde kvartal i fjor.

Planene om å redusere fragmenteringen av Android-OS-et kan i denne sammenheng være en pekepinn på at Google ikke ønsker at utviklere skal måtte velge hvilken type enhet de utvikler for, men at applikasjonene skal fungere både på smarttelefoner og nettbrett.