Viste frem ny Windows Mobile i Barcelona

Viste frem ny Windows Mobile i Barcelona

Microsoft-sjef Steve Ballmer benyttet første dag av den store mobilmessen i Barcelona til å vise frem Windows Phone 7.

Den store mobilmessen Mobile World Congress er i gang i Barcelona. Messen pleier å være stedet for de store lanseringene, både når det gjelder mobiltelefoner, nye operativsystemer til mobil og infrastrukturen rundt mobiltelefoni.

Under åpningsdagen av Mobile World Congress i Barcelona annonserte toppsjef i Microsoft, Steve Ballmer, selskapets nye operativsystem for mobiltelefoner, Windows Phone 7 Series.

Det har lenge vært kjent at selskapet har jobbet med en ny og kraftig forbedret utgave av sitt operativsystem til mobiltelefoner. Den nyeste oppdateringen av systemet, Windows Mobil 6.5, bød kun på små forbedringer fra forrige versjon, og var på mange områder allerede utdatert da den ble lansert i fjor høst. Fra å ha vært en viktig aktør i smarttelefonmarkedet har Microsoft tapt andeler til både Apples iPhone og Googles Android.

Kraftig forbedret

- I dag er jeg svært stolt av å kunne annonsere Windows Phone 7 Series, den neste generasjonen Windowsmobiler, sa Ballmer. I et marked fylt med telefoner med grensesnitt som likner helt på hverandre, og som gjør den samme jobben ga jeg utfordringen til våre utviklere: Lag en annerledes mobilopplevelse. De nye Windowsmobilene er bedre tilpasset hvordan vi faktisk lever og bruker våre telefoner – og måten vi kommuniserer med hverandre på, sa Ballmer.

Ifølge Microsoft innebærer Windows Phone 7 Series en helt ny tilnærming til programvare for mobiltelefoner. Smarte løsninger med ett tiltalende design - i tillegg til funksjonalitet i alle ledd, loves å være et av kjennetegnene på det nye mobile operativsystemet. Selskapet har hatt fokus på brukervennlighet, i kombinasjon med deling og enkel håndtering av bilder, spill, musikk, video og kontakter.

Microsoft trekker spesielt frem noe de kaller "Live Tiles" i Windows Phone 7 Series. Selskapet lover at dette er noe som virkelig er annerledes fra de statiske ikonene som tidligere har fungert som en vei inn til applikasjonene på telefonen. Hvis du lager en egen ”tile” på en kontakt har du tilgang til konstant oppdatert informasjon om de seneste postene eller bildene som denne har lagt ut – uten å være nødt til å starte en applikasjon for å nå informasjonen.

Kobling mot Xbox og spill

Blant nyhetene i Windows Phone 7 er også en tett integrasjon mot Xbox Live og Games for Windows Live. Du vil etter alt å dømme kunne benytte deg av samme konto for spilling som på både pc og Xbox 360. Dermed kan det se ut til at Apples spillsatsing med iPad kan møte konkurranse fra Microsoft og deres allerede vel etablerte plattform for spill.

Microsoft jobber allerede med partnere som HTC, LG, Samsung, Sony Ericsson og Toshiba, og de første telefonene med Windows Phone 7 Series forventes å bli lansert mot slutten av året.

Her kan du se opptak av Microsoft-sjefens pressekonferanse og demonstrasjon av Windows Phone 7.

Les om:

Mobilitet