Windows Phone 7 er ferdig

Windows Phone 7 er ferdig

Operativsystemet er sluttført og sendt til mobilprodusentene.

Microsoft er nå ferdige med sitt nyeste mobiloperativsystem Windows Phone 7 (WP7), og systemet er sendt til produsentene, skriver selskapet i en blogg.

Dermed kan produsentene integrere programvaren på sin maskinvare og i sine nettverk for å skape smarttelefoner og enheter kunder potensielt kan slå kloa i før julesesongen tradisjonelt sett begynner.

- Vi er klare

Ifølge Terry Myerson, direktør i ingeniørkorpset til WP7, kjører 10.000 prototypenheter automatiserte tester av operativsystemet daglig, herav inkludert over 3,5 millioner timer med stresstester.

Enkelte Microsoft-ansatte, deriblant en del som jobber i Norge, har også fått sjansen til å teste ut telefonen i felten.

- Vi er klare, skriver Myerson på bloggen.

Sju navngitte produsenter

Det har skjedd endringer etter den tekniske prøvetiden for det nye mobiloperativsystemet. Ingeniører fikk blant annet tilbakemeldinger som har ført til at de har endret på Facebook-integrasjonen slik at brukerne kan filtrere ut mer perifere venner fra kontaktlista si.

Sent i juli oppga en talsmann for Microsoft at det minst er snakk om fem leverandører for WP7-telefoner; Asus, HTC, LG, Samsung og Dell. I tillegg skal også Sony Ericsson og Toshiba lage WP7-telefoner.

Mobilitet