- Windows Phone 7 har skuffet

- Windows Phone 7 har skuffet

LG mener Microsofts nye operativsystem er for kjedelig.

I oktober lanserte Microsoft sitt nye operativsystem for mobiltelefoner, Windows Phone 7. WP7 har fått mye ros, litt ris, og salget er så som så.

Like før jul meldte Microsoft at de hadde solgt 1,5 millioner telefoner, mens analytikerne mener det reelle tallet er nærmere 1,2 millioner. Microsoft mener salgstallene er tilfredsstillende. Ikke alle er enige i det.

Skuffet

Koreanske LG er blant bransjeaktørene som ikke er veldig imponert. Selskapets markedsdirektør James Choi forteller i et intervju med pocket-lint.com at han er "skuffet".

- Vi haddde høye forventninger til Windows Phone 7 i et forretningsperspektiv, men sett fra forbrukernes side er synligheten mindre enn vi trodde, sier han.

Og han fortsetter:

- Operativsystemet har potensial, selv om det hittil ikke har blitt det vi hadde håpet.

LG er selskapet som for en måned siden lanserte verdens første telefon med tokjerners prosessor.Telefonen omtales som "verdens raskeste".

Android-dominans

LG-mannen forteller likevel at selskapet vil videreføre planen fra 2009 om å lansere 50 modeller med Windows Phone 7 før slutten av 2012.

Ellers frykter LG at Android vil bli for sterk og dominerende. Microsofts operativsystem er nemlig det eneste realistiske alternativet til Android.

- Vi mener det er viktig å få en balanse mellom de ulike plattformer for smarte telefoner. Det er ikke bra å være avhengig fra én leverandør.

Kjedelig

Ifølge Choi er Windows Phone 7 "veldig intuitivt og brukervennlig", i motsetning til Android, som ifølge LG-mannen er mer komplisert. Det er ikke bare bra.

- Windows Phone 7 er såpass enkelt at mange synes at operativsystemet er litt kjedelig.

Choi tror likevel suksessen kommer når en enklere versjon installeres på enklere telefoner. For øyeblikket er Microsofts operativsystem bare tilgjenglig på de dyreste smarttelefonene.

- Det bremser veksten, mener han.

Tøff start

Det har vært er rekke problemer med Windows Phone 7 etter lanseringen i oktober. Først visste det seg at microsd-minnekort etter å ha vært i en Windows Phone 7-telefon ikke kunne kommunisere med andre enheter.

Det kom også frem at systemet har vanskeligheter å oppdage lukkede trådløse nettverk.

I tillegg avsluttet systemet ikke 3G-databruk etter at brukeren har logget seg på et wifi-nettverk. Dermed må brukeren fortsette å betale mens han tror han er på et lokalt nettverk.

Microsoft jobber intensivt med den første oppdateringen av operativsystemet. Snart skal det blant annet bli mulig å klippe og lime tekst. Akkurat som med Apples første versjon er det nå umulig. Men den første Iphone ble produsert i 2007.

Les om:

Mobilitet